Conecteaza-te cu noi

Vremea

Prognoza meteo zilnică este împărțită pe intervale orare de 3 ore și conține o serie de parametri meteorologici care sunt prognozați la momentul respectiv. Acești parametri includ o pictogramă cu starea vremii, temperatura reală și temperatura resimțită, o scurtă descriere a condițiilor atmosferice, probabilitatea și cantitatea de precipitații, umiditatea aerului, viteza și rafalele de vânt, precum și direcția vântului.

De menționat este faptul că valorile prezentate pentru toți acești parametri sunt prognoze, nu valori medii, maxime sau minime, cu excepția valorilor prezentate pentru cantitatea de precipitații, care reprezintă cantitatea acumulată în ultimul interval de 3 ore, exprimată în mm, Vremea in Romania. De exemplu, valoarea „5 mm la ora 12:00” indică cantitatea de precipitații căzută între ora 9:00 și ora 12:00.

Este important de menționat că temperatura percepută sau aparentă reprezintă temperatura resimțită la nivelul corpului și este influențată de o serie de factori precum temperatura aerului, umiditatea relativă, radiația solară și viteza vântului. În timpul iernii, un vânt puternic și/sau o umiditate crescută pot duce la o temperatură aparentă mai mică decât temperatura aerului. În schimb, în timpul verii, o umiditate crescută poate duce la o temperatură aparentă mai mare decât temperatura aerului. De aceea, de cele mai multe ori, este mai util să se afle temperatura percepută decât temperatura aerului.

În plus față de acești parametri, prognoza meteo poate include informații precum orele de răsărit și apus al soarelui și al lunii pentru ziua respectivă, indicele de ultraviolete (index UV), numărul de ore cu soare și presiunea atmosferică. Astfel, prognoza meteo poate oferi o gamă largă de informații pentru a ajuta oamenii să se pregătească pentru condițiile meteorologice din ziua respectivă.