Conecteaza-te cu noi

Social

Operațiune de amploare în Cluj și Oradea: Vandalii graffiti care au cauzat pagube însemnate prin desenele lor pe vagoane, căutați de autorități

Published

on

Poliția efectuează percheziții la mai mulți artiști graffiti vandali care au afectat vagoanele unor operatori feroviari.

La data de 13 martie, echipa de polițiști de la Secția Regională de Poliție Transporturi Cluj-Napoca, coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca și Huedin, a desfășurat o operațiune de percheziție domiciliară în patru locații diferite, în municipiul Cluj-Napoca și municipiul Oradea. Obiectivul era să prindă suspecții implicați în distrugerea vagoanelor unor operatori feroviari prin aplicarea de desene graffiti.

Infractorii vizați sunt suspectați de comiterea mai multor infracțiuni de distrugere, afectând vagoane atât pentru transport de marfă, cât și pentru transport de călători. În urma perchezițiilor, poliția a găsit dovezi incriminatorii în locuințele persoanelor cercetate.

Investigațiile au arătat că în perioada mai 2021-februarie 2023, un grup format din mai multe persoane cu vârste cuprinse între 20 și 35 de ani a cauzat un prejudiciu total estimat la peste 250.000 de lei prin aplicarea de desene graffiti pe vagoanele unor operatori feroviari aflate în circulație, atât pentru transport de călători, cât și pentru transport de marfă.

În vederea îndepărtării desenelor și pentru a rescrie datele necesare în conformitate cu legislația în vigoare, a fost necesară retragerea din circulație a garniturilor afectate.

În urma perchezițiilor efectuate în municipiul Cluj-Napoca și municipiul Oradea, 4 persoane suspecte au fost duse la sediul unităților de poliție pentru audieri. Aceștia sunt bănuiți că au contribuit la comiterea infracțiunilor de distrugere și au afectat activitatea operatorilor feroviari prin vandalism.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *