Conecteaza-te cu noi

Social

DIICOT destramă o rețea de traficanți de droguri, inclusiv furnizorii din penitenciare

Published

on

Pe parcursul zilelor de 9 și 10 martie, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași au emis ordonanțe de reținere pentru patru tineri recidiviști, care au fost acuzați de plasarea de droguri inclusiv în penitenciare.

Aceștia sunt investigați pentru comiterea mai multor infracțiuni, printre care trafic de droguri de risc și de mare risc, precum și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile a produce efecte psihoactive, fără a avea autorizația necesară.

În intervalul octombrie 2022 – martie 2023, cei patru inculpați, domiciliați în județele Iași, Suceava și Cluj, au vândut în mod repetat droguri de risc, precum canabis, droguri de mare risc, printre care JWH 210 și heroină, și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, cum ar fi 3-CMC, clienților din aceste județe care consumă astfel de substanțe.

De asemenea, inculpații, dintre care unii au fost anterior condamnați la închisoare și eliberați condiționat, au furnizat substanțe psihoactive, în special ADB-BUTINACA, și droguri de mare risc, inclusiv JWH 210, persoanelor aflate în detenție în penitenciarele din București și Botoșani.

În urma celor 9 percheziții domiciliare efectuate la data de 9 martie 2023 în județele Iași, Suceava și Cluj-Napoca, s-au găsit și confiscat 100 de grame de canabis, aproximativ 80 de grame (90 de doze) de substanțe psihoactive noi (3 CMC), 5 coli impregnate cu JWH-210, 65 de grame de substanță vegetală impregnată cu JWH 210, 10 doze de canabis, un pistol airsoft, 4 cântare de precizie pe care s-au găsit urme de droguri, 10 telefoane mobile și suma de 13.000 de lei. Toți cei patru bărbați reținuți în urma perchezițiilor, NEGREI BOGDAN ADRIAN, BUTUC ROBERT, FRANGACHE VICTOR IONUŢ și MURĂRESCU CIPRIAN, au fost arestați pentru o perioadă de 30 de zile.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *