Conecteaza-te cu noi

Social

Acuzații grave pentru fostul șef al IPJ Cluj: trimis în judecată de DNA

Published

on

Procurorii anticorupție l-au trimis în judecată pe Mircea Ion Rus, fostul șef al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj, pentru că ar fi exercitat presiuni asupra a trei agenți din subordine, în scopul de a împiedica sancționarea contravențională a unui șofer.

Această acțiune este considerată infracțiune de abuz în serviciu. Conform comunicatului transmis joi de DNA către Agerpres, Serviciul Teritorial Cluj este cel care a dispus trimiterea în judecată a lui Mircea Ion Rus, acesta aflându-se în libertate.

În data de 28 iulie 2018, conform procurorilor, Mircea Ion Rus ar fi încălcat prevederile legale și ar fi exercitat presiuni asupra a trei agenți de poliție din subordine pentru a-i împiedica să sancționeze un șofer pentru depășirea limitei legale de viteză și pentru efectuarea unei depășiri pe linia continuă.

Ancheta arată că, întrucât agenții de poliție nu s-au supus presiunilor fostului lor șef și au sancționat conducătorul auto, Mircea Ion Rus a dispus declanșarea unor verificări efectuate de către lucrătorii Biroului Control Intern asupra celor trei polițiști.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *