Conecteaza-te cu noi

Eveniment

Tineri dornici să lucreze se înghesuie la Târgul de Cariere din Cluj-Napoca – O oportunitate unică pentru locuri de muncă!

Published

on

Organizat la BT Arena timp de două zile, Târgul de Cariere din Cluj-Napoca atrage aproximativ 60 de companii, oferind o varietate de oportunități profesionale pentru studenți și angajați în căutarea unei schimbări în carieră.

Printre cei prezenți la eveniment se numără și Alfred, un absolvent al Facultății de Științe Economice a UBB, cu experiență anterioară în domeniul transportului. Alfred a venit miercuri la târg pentru a-și urma pasiunea pentru IT și pentru a-și dezvolta abilitățile într-o companie dedicată domeniului. Cu toate acestea, nu a găsit încă o oportunitate concretă care să-i satisfacă nevoile profesionale.

La târgul de cariere organizat la BT Arena, unii dintre tinerii prezenți s-au declarat dezamăgiți de ceea ce au găsit la standurile companiilor. Unul dintre ei a fost un tânăr care a remarcat că reprezentanții companiilor prezentate la standuri au spus că trebuie să aplici pentru a fi contactat, și că oferta este prezentată doar în general.

Iustina, studentă în anul I la Publicitate, a venit la târg în căutarea unui posibil internship în domeniul PR, dar a fost dezamăgită de oferta limitată din standuri. „Deși am fost prezentată câtorva companii în cadrul târgului, când le-am explicat ce anume mă interesează, reprezentanții lor au spus că nu sunt specializate în aceste domenii și că, în general, evenimentul este dominat de companii din domeniul IT. M-am așteptat să găsesc companii din domenii mult mai diverse, așa că am plecat dezamăgită de la târg.

În cadrul Târgului de Cariere din acest an, Fundația Heks are din nou un stand dedicat refugiaților din Ucraina. Aceasta se ocupă cu oferirea de consiliere profesională și găsirea de locuri de muncă pentru refugiații din Ucraina, inclusiv pentru cetățenii ucrainieni care nu vorbesc limba română, dar care beneficiază de cursuri gratuite de limba română pentru a se integra mai bine și a găsi un loc de muncă potrivit calificărilor lor. Până în prezent, Fundația Heks a oferit consiliere profesională și locuri de muncă adecvate pentru aproximativ 200 de beneficiari din județul Cluj.

De asemenea, au sprijinit accesul și menținerea locurilor de muncă, prin intermediul grădinițelor cu program prelungit și al educatoarelor ucrainiene, a 150 de copii din orașul Cluj. În plus, fundația a susținut integrarea a 40 de beneficiari prin intermediul programelor de integrare și traduceri în domeniul bucătăriei, cameristei, și altele, din orașul Cluj. De asemenea, fundația a oferit cursuri de limba română sau engleză pentru 160 de beneficiari din orașul Cluj și a organizat mai multe târguri de joburi cu standuri dedicate refugiaților ucrainieni.

Se așteaptă ca aproximativ 5000 de candidați, atât studenți cât și adulți din toate vârstele, care doresc să-și reînnoiască cariera în diverse domenii de activitate, să participe la Târgul de Cariere, care se va desfășura în următoarele două zile.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *