Conecteaza-te cu noi

Eveniment

Șofer prins pe contrasens pe Calea Moților din Cluj-Napoca: Sunt 3 benzi sau doar o confuzie?

Published

on

Un șofer filmat pe contrasens pe Strada Moților din Cluj-Napoca a stârnit indignarea publicului, deoarece nu a dat niciun semn că a realizat că conduce într-o zonă interzisă. În ciuda faptului că era înconjurat de indicatoare și de o linie dublă continuă pe partea dreaptă a șoselei, șoferul părea că nu observă că se află pe contrasens.

Din păcate, incidentul nu este singular, deoarece mulți șoferi par să fie confuzi în privința numărului de benzi de pe această stradă, care este o arteră importantă din oraș. Este posibil ca șoferul să fie din afara Clujului, deoarece șoferii locali sunt obișnuiți să circule pe această stradă și să știe că are trei benzi de circulație. După ce clipul a devenit viral pe rețelele sociale, mulți cetățeni au cerut autorităților să ia măsuri pentru a îmbunătăți semnalizarea și siguranța în zonă.

Un șofer filmat conducând pe contrasens pe Strada Moților din Cluj-Napoca, fără să își dea seama de greșeală. Reacțiile oamenilor sunt împărțite între presupunerea unei tulburări și lipsa de atenție. Video-ul a stârnit indignarea utilizatorilor de rețele sociale, care cer poliției să ia măsuri. Între timp, primarul Emil Boc a anunțat planurile de a transforma strada Moților într-un sens unic cu bandă dedicată pentru transportul în comun. Este posibil ca șoferul să fi ignorat acest aspect și să se fi bazat pe promisiunile primarului.

Modernizarea Calea Moților din Cluj-Napoca va aduce beneficii majore pentru traficul rutier și pentru transportul în comun. Primarul Emil Boc a explicat că, prin supralărgirea și conectarea cu strada Uzinei Electrice, se va deschide un nou culoar de trafic între Zorilor și Grigorescu, ceea ce va duce la o decongestionare importantă a traficului. În plus, se va crea un culoar de mobilitate cu transport dedicat pe axa Florești – Cluj.

Proiectul de modernizare, semnat de primarul Emil Boc în februarie 2021, vizează reabilitarea și modernizarea Calea Moților, Calea Mănăștur, Strada Uzinei Electrice, Strada Oțetului și Strada Mărginașă, pe o suprafață totală de 40.551 mp. Lucrările vor fi realizate prin reducerea suprafeței carosabile, rezultând pe Calea Mănăștur 4 benzi de circulație cu gabarit redus, din care 2 benzi sunt dedicate transportului public și 2 benzi sunt pentru circulația rutieră, cu lățimea de 3m. Calea Moților va avea aceeași configurație cu cea de pe Calea Mănăștur, pe segmentul dintre Strada Mărginașă și Strada Clinicilor.

Pe segmentul Clinicilor – George Coșbuc, circulația se va desfășura în sens unic, pe direcția spre Calea Mănăștur. Aceste modificări vor duce la o fluidizare a traficului și la o îmbunătățire a condițiilor de transport în comun pe această rută.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *