Conecteaza-te cu noi

Eveniment

Implicați în curse ilegale sau depășiri periculoase, șoferii riscă suspendarea permisului pentru 6 luni – Senatul a adoptat noi modificări la Codul Rutier

Published

on

Senatul a adoptat un proiect legislativ care prevede suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă de 180 de zile și majorarea acestei perioade cu încă 30 de zile în cazul depășirii vitezei legale cu mai mult de 100 de km/h. Inițiat de parlamentari din toate spectrele politice, acest proiect modifică OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și introduce un nou prag pentru depășirea vitezei legale.

În plus, se propune reținerea certificatului de înmatriculare sau de înregistrare a autovehiculului și confiscarea acestuia dacă este identificat în trafic în perioada de șase luni de reținere a certificatului.

Prin modificarea propusă, conform expunerii de motive, se urmărește creșterea siguranței rutiere și conștientizarea conducătorilor auto asupra gravității depășirii vitezei legale, care poate avea consecințe grave asupra vieții, integrității și sănătății personale, precum și asupra celorlalți participanți la trafic și a celor care se află în apropierea acestuia.

În aceeași zi, Senatul a aprobat un amendament propus de senatorul PSD Robert Cazanciuc, care prevede că o persoană condamnată pentru o infracțiune comisă în urma nerespectării regulilor de circulație și care a dus la moartea unei victime va putea să se prezinte la examenul pentru obținerea permisului de conducere doar după cinci ani de la executarea pedepsei.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *