Conecteaza-te cu noi

Eveniment

Alertă rutieră în zona de munte: circulația se desfășoară cu dificultate și drumarii intervin cu utilaje speciale

Published

on

Consiliul Județean Cluj anunță că pe mai multe sectoare de drum situate în zona de munte a județului, circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă. Deși, în dimineața zilei de joi, 16 martie, nu existau drumuri județene blocate traficului rutier, temperaturile scăzute și căderile de zăpadă din ultimele 24 de ore au afectat circulația rutieră, cu preponderență în zona montană.

Autoritățile locale au mobilizat echipe de drumari care acționează cu utilaje speciale pentru a menține deschisă circulația în această zonă. În cursul zilei de miercuri, 15 martie, s-a acționat deja pe un drum județean situat în zona Huedin, iar în aceeași zonă, în cursul nopții și al dimineții de joi, s-a intervenit pe 15 drumuri județene.

Pentru a asigura condiții optime de circulație, s-au folosit 83,7 tone de material antiderapant, inclusiv sare. În ciuda eforturilor depuse de autorități, circulația se desfășoară cu dificultate, iar șoferii sunt atenționați să circule cu prudență și să adapteze viteza la condițiile meteo.

În concluzie, atenție șoferi! Pe mai multe sectoare de drum din zona de munte a județului Cluj, se înregistrează condiții de iarnă, iar circulația rutieră se desfășoară cu dificultate. Drumarii acționează cu utilaje speciale pentru a remedia situația, dar se recomandă prudență și adaptarea vitezei la condițiile meteo înainte de a pleca la drum.

În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenție au acționat pe 15 drumuri județene din zona Gilău, pentru a asigura condiții de siguranță în trafic. A fost necesară utilizarea a 60 de tone de material antiderapant, inclusiv sare, pentru a preveni formarea de ghețuș și îngheț pe carosabil.

Aceste măsuri sunt esențiale în perioadele cu condiții meteo extreme, când circulația devine dificilă și poate fi periculoasă pentru șoferi. Drumarii rămân în continuare în alertă și își vor continua eforturile pentru a asigura o circulație cât mai sigură pe drumurile județene din zona Gilău.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *