Conecteaza-te cu noi

Administratie

Impăduriri masive în pregătire pentru Cluj! Interviu cu un Secretar de Stat de la Ministerul Mediului

Published

on

Marți, Fülöp Lóránd Árpád, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, a susținut o prezentare la Cluj referitoare la componenta de investiții din PNRR denumită „Păduri și protecția biodiversității”. Bugetul total alocat acestei componente este de 1,173 miliarde de euro, având ca obiectiv creșterea suprafeței împădurite a țării.

Fülöp Lóránd Árpád a participat la evenimentul de prezentare numit „Campania Națională de Împăduriri 2022-2026” organizat la Prefectura Cluj. În cadrul prezentării, secretarul de stat a subliniat că suprafața împădurită a județului Cluj este de 25%, sub media națională, și că este necesară o aliniere la normele europene care prevăd un procent de 39%. El a mai adăugat că este esențial să se atingă acest procentaj, mai ales în marile orașe.

În concluzie, PNRR „Păduri și protecția biodiversității” are scopul de a crește suprafața împădurită a țării, iar Clujul se află sub media națională în ceea ce privește suprafața de teren acoperită de păduri.

Instituția Prefectului a lansat o schemă de finanțare pentru îmbunătățirea fondului forestier național și a perdelelor forestiere. Beneficiarii acestei scheme pot fi deținătorii publici sau privați de teren pretabil pentru împădurire, precum și formele asociative ale acestora. Pentru a obține detalii referitoare la schemele de finanțare, acestea pot fi consultate în detaliu pe site-ul Instituției Prefectului.

Reprezentanții Prefecturii au subliniat importanța îmbunătățirii fondului forestier național și a perdelelor forestiere în contextul schimbărilor climatice, având în vedere că acestea sunt cele mai reziliente în lupta împotriva efectelor acestora.

La întâlnirea organizată în acest sens au participat, printre alții, subprefectul Tasnádi István-Szilárd, reprezentanți ai Romsilva – Regia Națională a Pădurilor, ai Direcției Silvice a județului, ai Gărzii Forestiere județene, ai Agenției pentru Protecția Mediului Cluj, ai Consiliului Județean și ai unităților administrativ teritoriale.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *