Conecteaza-te cu noi

Administratie

Contestarea licitației aduce Metroul din Cluj-Napoca în impas – Primăria face declarații

Published

on

Contestarea licitației pentru Metroul din Cluj-Napoca poate duce la noi întârzieri, avertizează Primăria. Asociația care a pierdut competiția solicită refacerea licitației, pe motiv că nu s-au respectat criteriile de selecție.

Primăria a răspuns, declarând că nu s-a știut că asociația a oferit cu 200 de milioane de euro mai puțin decât câștigătorul licitației inițiale. În prezent, dosarul se află la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, iar termenul de judecare este de 20 de zile, cu posibilitatea de prelungire cu încă 10 zile conform Legii nr. 101/2016.

Oferta Asocierii S.C. DOGUS INSAAT VE TICARET A.S. – S.C. TEKFEN INSAAT VE TESISAT A.S. nu a fost evaluată din cauza unei neconformități tehnice, potrivit SEAP. Comisia de evaluare a evaluat doar oferta financiară a Asocierii Gulermak Agir Sanayi Insaat Ve Taahhut A.S., Gülermak Spólka Z Ograniczona Odpowiedzialnoscia, Alstom Transport S.A. și Arcada Company S.A., care a îndeplinit toate criteriile de eligibilitate DUAE și tehnice.

Evaluarea ofertelor a fost realizată de o comisie de evaluare și de 18 experți din România și străinătate, cu experiență în proiecte complexe, iar fiecare etapă de evaluare a fost supravegheată de observatorii desemnați de Agenția Națională pentru Achiziții Publice.

În urma licitației deschise organizate pentru proiectul de Infrastructură a Magistralei I de metrou Cluj, criteriul de evaluare a fost stabilit ca fiind “cel mai bun raport calitate preț”, cu o componentă tehnică punctată cu 45%, iar componenta financiară cu 55%. Asocierea Gulermak Agir Sanayi Insaat Ve Taahhut A.S. – Gülermak Spólka Z Ograniczona Odpowiedzialnoscia – Alstom Transport S.A. – Arcada Company S.A a fost desemnată câștigătoare în data de 28 februarie 2023, conform anunțului făcut de Primăria Cluj-Napoca.

Cu toate acestea, Asociația Dogus Insaat ve Ticaret A.S. – Tekfen Insaat ve Tesisat A.S, care a depus o ofertă cu o valoare cu 200 de milioane de euro mai mică decât cea a Asocierii Gulermak, a contestat decizia la Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor. Aceștia susțin că au fost descalificați tehnic din motive nesemnificative, cum ar fi documente ne-traduse din engleză și CV-uri lipsă.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *