Conecteaza-te cu noi

Administratie

Cluj-Napoca-Florești: 18 noi autobuze electrice aduc îmbunătățiri în transportul public

Published

on

Primăria Cluj-Napoca achiziționează 18 autobuze electrice pentru îmbunătățirea transportului public în oraș. Contractul de furnizare, în valoare de peste 16 milioane euro, a fost semnat de primarul Emil Boc în Sala de sticlă a Primăriei municipiului Cluj-Napoca, fiind obținută finanțare din fonduri europene.

Cele 18 autobuze electrice articulate Solaris Urbino, având o lungime de 18 metri și o capacitate de 131 persoane, vor circula pe ruta Cluj-Napoca-Florești și pe alte trasee din oraș, în funcție de cererea clujenilor și analiza CTP Cluj-Napoca. Acestea vor fi mai mari și mai performante decât cele existente deja în oraș, contribuind la reducerea emisiilor de CO2 și la îmbunătățirea calității aerului în Cluj-Napoca.

Primarul Emil Boc a anunțat că cele 18 autobuze electrice articulate achiziționate vor fi livrate în Cluj-Napoca în următoarele 12 luni și vor fi integrate în flota actuală de transport public a orașului. În prezent, 50% din flota de transport în comun a municipiului este verde și nepoluantă, ceea ce demonstrează angajamentul orașului pentru protejarea mediului.

Contractul semnat cu compania Solaris Bus & Coach SP. Z.O.O., în valoare de 83.131.020 RON, include pe lângă cele 18 autobuze electrice articulate, și 6 stații de încărcare rapidă și 18 stații de încărcare lentă.

Achiziționarea de autobuze electrice face parte din planurile de extindere a flotei de transport public a Cluj-Napoca, cu scopul de a deveni un oraș verde, nepoluant și de a crește calitatea vieții locuitorilor. Orașul urmărește să se alăture rețelei europene de „100 de orașe neutre din punct de vedere climatic”.

Autobuzele electrice articulate Solaris Urbino achiziționate de Primăria Cluj-Napoca au următoarele caracteristici tehnice:

  • Capacitate totală de transport de 131 persoane, din care 44 pe scaune.
  • Spațiu pentru fotolii rulante și pentru cărucioare de copii.
  • Rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități.
  • Dimensiuni: lungime 18 m, înălțime 3,3 m, lățime 2,55 m.
  • 6 stații de încărcare rapidă: pentru fiecare 3 autobuze livrate va exista o stație de încărcare rapidă compatibilă cu soluțiile de încărcare deja existente în cadrul flotei CTP.
  • 18 stații de încărcare lentă.
  • Wi-Fi și camere de supraveghere.

Aceste 18 autobuze electrice vor fi integrate în flota de transport public a Clujului, iar împreună cu celelalte 22 de autobuze și stații de încărcare finanțate prin alte programe operaționale de finanțare din fonduri europene, numărul total de autobuze noi va ajunge la 40 în perioada următoare.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *