Conecteaza-te cu noi

Administratie

Adjudecată licitația de 16 milioane de euro pentru achiziționarea a 18 autobuze electrice ce vor circula între Cluj-Napoca și Florești

Published

on

Primarul Emil Boc a anunțat că cele 18 autobuze electrice articulate, cu o capacitate de 131 de persoane și o lungime de 18 metri, vor ajunge la Cluj-Napoca în următoarele 12 luni, fiind achiziționate prin PNRR la o valoare de peste 16 milioane de euro. Contractul a fost adjudecat către Solaris Bus & Coach SP. Z.O.O., iar pe lângă vehicule, licitația cuprinde și 6 stații de încărcare rapidă și 18 stații de încărcare lentă, ridicându-se la peste 83,1 milioane de lei.

Noile autobuze electrice, cu o capacitate mai mare decât cele deja existente în Cluj-Napoca, vor fi utilizate pentru a deservi ruta Cluj-Napoca – Florești, precum și rutele din oraș în funcție de nevoi. Primarul Emil Boc a anunțat că, pe lângă cele 18 autobuze finanțate prin PNRR, alte 22 de autobuze vor fi aduse la Cluj prin proiecte depuse în cadrul altor programe operaționale de finanțare din fonduri europene, ajungând astfel la un total de 40 de autobuze electrice.

Autobuzele electrice cumpărate prin PNRR, care vor ajunge în Cluj-Napoca în următoarele 12 luni, vor avea o capacitate de transport totală de 131 de persoane, din care 44 pe scaune. Acestea vor fi dotate cu spațiu pentru fotolii rulante și o rampă de acces. Autobuzele SOLARIS Urbino vor avea o lungime de 18 metri, o înălțime de 3,3 metri și o lățime de 2,55 metri. Fiecare set de 3 autobuze livrate va fi însoțit de o stație de încărcare rapidă compatibilă cu cele deja existente în cadrul flotei CTP Cluj. În plus, proiectul prevede amplasarea unei stații de încărcare a autobuzelor electrice în Florești, unde vor fi disponibile și automate de bilete. Aceste autobuze electrice noi vor deservi ruta Cluj-Napoca – Florești și rutele din municipiu, în funcție de necesități, și vor avea o capacitate mai mare decât cele existente deja la Cluj-Napoca. Primarul Emil Boc a anunțat că, pe lângă cele 18 autobuze finanțate prin PNRR, alte 22 de autobuze vor ajunge la Cluj prin proiecte depuse în cadrul altor programe operaționale de finanțare din fonduri europene, astfel că în total vor fi achiziționate 40 de autobuze noi.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *