Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Reabilitare energetică în două grădinițe din Florești: Cetatea Fetei și Horea, investiție de 5 milioane de lei

Published

on

Primăria Florești câștigă finanțare nerambursabilă de peste 5 milioane de lei pentru proiecte de îmbunătățire a condițiilor de studiu în două grădinițe.

Primarul Bogdan Pivariu a anunțat pe Facebook că banii vor fi folosiți pentru reabilitarea termică a Grădiniței Cetatea Fetei și Grădiniței de pe strada Horea, iar lucrările vor fi scoase la licitație. Proiectele, care vizează creșterea eficienței energetice a clădirilor și confortul interior, sunt finanțate de Administrația Fondului pentru Mediu.

Proiectele de reabilitare termică a Grădiniței Cetatea Fetei și Grădiniței de pe strada Horea din Florești includ o serie de lucrări menite să crească eficiența energetică și confortul interior al clădirilor.

Printre acestea se numără izolarea termică a fațadelor, terasei, planșeului și pereților subsolului, înlocuirea/dotarea cu corpuri de încălzire statice, ventiloconvectoare și încălzire prin pardoseală, montarea/înlocuirea ferestrelor de mansardă fixe/mobile și izolarea conductelor din subsol/canal termic pentru a reduce pierderile de căldură și masă.

În prezent, se lucrează la elaborarea proiectului tehnic, urmând ca procedura de licitație să fie demarată în cel mai scurt timp. Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *