Știri locale pentru Cluj-Napoca
CLUJ-NAPOCA ONLINE
Informatii despre Cluj-Napoca și jud. Cluj
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:Pele crede ca Maradona nu este un antrenor bun: Stiri Sport
Jo 01 iul 2010 09:06:58 +0300


Pele
Fostul triplu campion mondial cu reprezentativa Braziliei, Edson Arantes do Nascimento Pele ...

Fostul triplu campion mondial cu reprezentativa Braziliei, Edson Arantes do Nascimento "Pele", a declarat, într-un amplu interviu acordat publicației germane Tagesspiegel, că selecționerul Argentinei, Diego Maradona, nu este un antrenor bun.

Dezamăgit de ivorieni

Fiind întrebat care echipă rămasă în cursă la turneul final al Cupei Mondiale ar putea pune probleme Braziliei, Pele a răspuns că doar Spania și, poate, Germania, dacă prinde o zi bună, explicând apoi de ce nu și Argentina: "Nu am nimic personal cu Maradona, dar cred că nu este un antrenor bun. Trăiește o viață ciudată, iar asta nu prea aduce lucruri bune în interiorul unui lot. Argentina are o echipă din care fac parte numai jucători de clasă mondială, care se organizează singuri. Iar în atac este Messi, care destramă apărările adverse și creează multe spații pentru coechipierii săi". Analizând competiția din Africa de Sud, Pele s-a arătat dezamăgit de reprezentativa Coastei de Fildeș. "M-a dezamăgit Coasta de Fildeș, care se credea Brazilia Africii. Înaintea turneului, a promis un fotbal tehnic și în viteză. La meciul cu Brazilia, am văzut numai nervi, durități și provocări din partea ivorienilor", a explicat fostul jucător, acum în vârstă de 69 de ani. La capitolul impresii plăcute, brazilianul a menționat echipa Germaniei: "Nemții arătaseră încă de acum doi ani, de la Campionatul European, un fotbal frumos, ofensiv. Acum, îi mai au în plus pe Özil și pe Müller, jucători precum erau Overath și Littbarski. Driblează, pasează decisiv, creează momente surprinzătoare, e o plăcere să îi urmărești. Germania este o adevărată echipă de turneu final, însă acum este și una dintre cele mai tinere, iar pentru a putea câștiga Cupa Mondială are nevoie de puțină experiență în plus".

Nu vede Brazilia în postura de campioană mondială

Pele nu vede nici Brazilia campioană mondială: "În ciuda succesului cu 3-0 în fața chilienilor, nu văd încă Brazilia ca pe o campioană mondială. Eu am fost atacant și am vrut mereu numai să dau goluri; asta încântă și publicul. Echipa de acum este mai preocupată de contraatac. Nu văd acea dorință de a avea mingea, de a-și domina adversarul. Dunga mi-a spus că nu vrea să joace defensiv, ci să controleze jocul. Dar cum vrei să controlezi jocul cu un singur atacant? E adevărat că, pe lângă Fabiano, mai avem jucători ofensivi, precum Robinho și Kaka, dar ei, când pierd mingea, vin prea mult înapoi, ca un fundaș, iar apoi durează prea mult până când revin în careul adversarului. Așa nu-ți poți crea multe ocazii de gol". Sud-americanul a comentat și relația sa de prietenie cu fostul campion mondial german Franz Beckenbauer, alături de care a devenit campion al SUA, cu formația New York Cosmos, în anul 1977. "Eu am avut mereu nevoie de muzică, înaintea unui meci. Dansam samba în vestiar, pentru a-mi activa bucuria de a juca. La New York Cosmos, aveam mulți jucători europeni în echipă. Înaintea meciurilor, ei erau incredibil de liniștiți și de concentrați în vestiar. Eu dansam. Franz stătea calm pe locul său, își ținea capul între palme și ochii închiși. La un moment dat, l-am ridicat, l-am luat în brațe și am început să dansez cu el. Dar stătea înțepenit. Atunci, l-am întrebat dacă așa stă și pe teren, la meci. L-am «atins» puțin cu asta și a început să se miște. Și vreți să știți ceva? Se mișca foarte bine! Franz are ritmul în sânge." Întrebat cum se apelează reciproc, astăzi, când Beckenbauer (64 de ani) este supranumit în Germania "Împăratul", iar el, în Brazilia, "Regele", Pele a răspuns că discută ca doi prieteni: "Noi nu folosim între noi asemenea apelative. Suntem doi prieteni care discută orice. Nu doar fotbal. Acum, de exemplu, vorbim despre cum ne întreținem fizic, despre familiile noastre, despre Africa de Sud. Avem o mulțime de lucruri frumoase despre care să discutăm". Pele și Maradona au avut, recent, o dispută după ce brazilianul a afirmat că numirea fostului număr zece argentinian la conducerea naționalei este o eroare și că el a acceptat această funcție, pentru că avea nevoie de bani. Maradona a răspuns că locul lui Pele este la muzeu.


Sursa: Crisana.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor
Curs valutar:
Alte stiri:Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti