Știri locale pentru Cluj-Napoca
CLUJ-NAPOCA ONLINE
Informatii despre Cluj-Napoca și jud. Cluj
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:Un detinut de la Gherla a decedat la micul dejun : Politia Romana
Lu 11 feb 2008 10:04:01 +0200


Penitenciar Gherla
Politia Romana : Un barbat de 51 de ani a murit in timpul mesei de duminica dimineata

Un detinut a murit ieri, in timpul mesei de dimineata, la Penitenciarul cu Regim de Maxima Siguranta din Gherla (PRMSG). El efectuase 5 din cei 22 de ani la care fusese condamnat pentru inselaciune.

Posibil stop cardiac


Un barbat aflat dupa gratii pentru 22 de ani a murit in timpul mesei
Un accident i-a ingrozit ieri dimineata pe angajatii si detinutii de la infirmeria PRMSG. In timpul mesei de dimineata de la ora 6.50, la care luau parte 18 persoane, detinutul Adrian Mihai Petrescu, in virsta de 51 de ani, s-a inecat cu un bol alimentar in timp ce consuma brinza. „A inceput sa tuseasca din ce in ce mai tare, apoi s-a indreptat spre baie sa bea apa, dar a cazut. Colegii au incercat sa il ajute, a venit si asistentul medical care era de serviciu“, a declarat pentru monitorul Vasile Pop, directorul institutiei. Manevrele de resuscitare care au fost incercate pina la ora 7.05 nu au avut nici un efect, condamnatul fiind transportat apoi la Serviciul de Urgenta al Spitalului Municipal Gherla. La ora 7.30 a fost emisa aici constatarea oficiala a mortii acestuia. „Era bolnav, avea cardiopatie ischemica avansata. Prima ipoteza care s-a emis a fost ca blocajul respirator provocat de bolul alimentar i-ar fi produs un stop cardiac. Urmeaza ca autopsia sa confirme sau sa infirme aceasta“, mai precizeaza Pop.

„Nu mai era constient“

Adrian Mihai Petrescu se afla in al saselea an de detentie la Gherla. Potrivit datelor oficiale de la PRMSG, barbatul s-a nascut in 16 iunie 1967 la Rimnicu Vilcea, dar locuia in Bucuresti si era de profesie jurist. A fost condamnat de 9 ori pentru infractiunea de inselaciune prin emiterea de cecuri fara acoperire in Constanta, Brasov, Odorheiu Secuiesc sau Buftea. A fost prins de politia din Sibiu, iar pedepsele insumate ar fi ajuns teoretic la peste 85 de ani. „Practic avea de stat in inchisoare maxim 22 de ani, din care efectuase 5“, sustine Vasile Pop. Starea de sanatate a detinutului decedat ieri era, de asemenea, precara. „Pe linga cardiopatia ischemica pe care o avea, a suferit citeva atacuri cerebrale, astfel ca nu mai era constient, nu stia nici macar unde se afla“, explica directorul PRMSG. Masurile luate dupa constatarea decesului au fost anuntarea familiei acestuia, a procurorului de serviciu de la Parchetul de pe linga Judecatoria Gherla, a judecatorului delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate, a Administratiei Nationale a Penitenciarelor, precum si a Institutului de Medicina Legala Cluj. Un alt detinut a murit in toamna anului trecut la PRMSG. Acesta a fost gasit spinzurat in sala de dusuri a institutiei, iar ancheta care a urmat a stabilit ca a fost vorba de sinucidere.

Vasile Pop * director Penitenciar


„Avea familie, o fiica de 14 ani, insa nu a mai tinut legatura cu el. Sumele pe care le-a sustras sint de miliarde de lei vechi. In asemenea cazuri se cere de obicei punerea sechestrului pe avere, apropiatii ramin pe drumuri, asa ca poate ar fi de inteles de ce multi sint parasiti de cei dragi.“


Monitorul de Cluj : Penitenciar Gherla
Curs valutar:
Alte stiri:Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti