Știri locale pentru Cluj-Napoca
CLUJ-NAPOCA ONLINE
Informatii despre Cluj-Napoca și jud. Cluj
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:Rata consumului de droguri in Romania este in crestere: Droguri
Vi 26 iun 2009 08:45:49 +0300


droguri
Droguri: Rata consumului de droguri în România ultimilor șase ani este în creștere, spre deosebire de țările occidentale ...

Rata consumului de droguri în România ultimilor șase ani este în creștere, spre deosebire de țările occidentale, unde indicele a fost constant în intervalul 2003 - 2009, reiese din Raportul Mondial privind drogurile, lansat miercuri de către UNODC.
Rata consumului de droguri în România este în creștere!

În raportul dat publicității de UNODC (Biroul Națiunilor Unite pentru combaterea Drogurilor și a Criminalității) este specificat faptul că elevii cu vârsta cuprinsă între 15-16 ani din țările central și vest-europene au raportat o rată relativ stabilă a consumului de droguri, din 2003 încoace, în timp ce elevii din estul Europei (din țări ca Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Rusia, Slovacia, Slovenia și Ucraina) au declarat creșteri ale consumului permanent de stupefiante, în perioada investigată. De asemenea, în intervalul 1995-2007, elevii europeni cu vârsta de 15-16 ani au declarat mărirea consumului cu caracter permanent de substanțe din categoria ecstasy.

Nu suntem în topul dependenței

Creșterea ratei de consum nu înseamnă că România se află în topul dependenței de droguri la nivel european. Potrivit unui alt raport, aparținând Observatorului European pentru Droguri și Toxicomanie, România se număra, în 2008, printre țările cu cea mai scăzută prevalență pe parcursul întregii vieți, pentru categoria de vârstă 15-64 ani. România avea, anul trecut, o prevalență de 1,7%, printre cele mai mici din Europa, în timp ce Danemarca înregistra 36,5%, Franța, 30,6%, iar Marea Britanie, 30,1%. O altă concluzie a raportului UNODC este faptul că traficul de heroină este majoritar în țările din jurul Afganistanului, precum și de-a lungul rutelor balcanice către Occident, cu Turcia, Bulgaria, Serbia și România, teritorii de tranziție. De pildă, capturile de heroină și morfină făcute de autoritățile bulgare în 2007 au vizat transporturi destinate unor țări ca Germania și Croația, în timp ce autoritățile române au raportat că principalele destinații ale drogurilor sunt Olanda și Regatul Unit al Marii Britanii.

Piața drogurilor sintetice, în creștere

Din Raportul Mondial reiese și că piețele mondiale de cocaină, opiacee și cannabis sunt în declin, în timp ce producția de droguri sintetice este în creștere, în special în țările dezvoltate. În Europa, droguri cel mai des invocate, în 2007, de către persoanele tratate pentru dependență de substanță au fost opiaceele, în proporție de 93%, urmate de canabis (6,3%) și de amfetamine (0,2 %), se mai arată în raport. „Consumatorii de droguri trebuie tratați ca persoane care au nevoie de sprijin medical, nu ca persoane care trebuie condamnate”, spune Antonia Maria Costa, directorul executiv al UNODC.


Sursa: Bihon.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor
Curs valutar:
Alte stiri:Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti