Știri locale pentru Cluj-Napoca
CLUJ-NAPOCA ONLINE
Informatii despre Cluj-Napoca și jud. Cluj
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:Peretele din rigips i-a ajutat pe hoti sa ajunga la seiful cu bani - Stiri Cluj
Ma 29 ian 2008 12:19:02 +0200


Banca Transilvania Floresti
Stiri Cluj - Spargere ca-n filme

Sucursala BT din Floresti a fost sparta simbata noaptea de hoti, care au sustras aproape 70.000 de euro. Autorii furtului nu au avut de spart decit un perete de rigips ca sa ajunga la seiful care adapostea banii. Politistii stabilisera pina aseara un cerc de suspecti.

Furt cu flexul

Camerele de filmare din interiorul sediului BT s-au dovedit neputincioase in fata ingeniozitatii hotilor
Agentia Floresti a Bancii Transilvania a fost pradata de hoti. Seiful bancii a fost spart la sfirsitul saptaminii trecute, de unde hotii au furat aproape 250.000 RON. Reprezentantii bancii au confirmat ieri furtul. „Banca Transilvania confirma informatia conform careia din seiful BT al Agentiei Floresti a fost sustrasa, de catre persoane necunoscute, suma de 197.000 RON, 9.000 euro si 3.000 USD. Incidentul a fost constatat in dimineata zilei de azi, 28 ianuarie. Furtul nu a fost realizat prin patrunderea in unitatea bancii, sistemul de siguranta si supraveghere fiind in functiune in permanenta.
Banca Transilvania a anuntat imediat Politia, pentru a se lua toate masurile, in vederea solutionarii cazului“, se arata intr-un comunicat remis ieri presei de catre BT. Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Cluj a fost sesizat ieri dimineata, in jurul orei 9, cu privire la incident. Mai multi politisti criminalisti au luat in cursul zilei de ieri amprente si alte probe de la fata locului. Potrivit acestora, autorii ar fi intrat in incinta unui fost restaurant, ce are perete comun cu sucursala bancii, au spart peretele cu ajutorul unui flex, ajungind la seif, de unde au sustras banii. „Autorii au patruns printr-o intrare laterala in spatele bancii, unde, dupa ce au deteriorat un perete din rigips, au taiat inclusiv seiful care se gasea in apropierea acestui perete, prin utilizarea unor mijloace electromecanice, iar din interiorul seifului au sustras o suma de bani destul de consistenta. Hotii au fost agili, au actionat repede, insa activitatea infractionala nu le ridica probleme criminalistilor si speram sa-i prindem repede“, a declarat la fata locului comisarul-sef Ioan Campeanu, adjunctul sefului Politiei Municipiului Cluj-Napoca.

Cerc de suspecti

jaf_bt_floresti_mare_07.jpg


Potrivit purtatoarei de cuvint a IPJ Cluj, inspectorul Raluca Seucan, politistii urmeaza a stabili cu exactitate in care dintre nopti au actionat autorii. „Cert este ca simbata s-a umblat ultima data la seif, totul era in regula, iar luni dimineata, cind a fost deschisa banca, seiful era gol“, a declarat aceasta. Este foarte probabil insa ca spargerea sa se fi petrecut in noaptea de simbata spre duminica, deoarece in stratul de zapada din fata cladirii nu erau urme care sa dovedeasca faptul ca cineva ar fi trecut pe acolo in noaptea de duminica spre luni.
Este usor de observat insa cu cita usurinta a fost spart seiful. Banca functioneaza intr-un spatiu inchiriat de la Cooperativa de Stat Cluj-Napoca. Peretele ce separa fostul restaurant, al carui spatiu este in prezent neocupat si dat spre inchiriere, este din rigips, adica gros de doar citiva centimetri, motiv pentru care hotii au ajuns imediat la seif.
Anchetatorii au luat si inregistrarile video ale camerelor de supraveghere din interiorul sucursalei bancare, insa pe imagini nu a fost inregistrata nici o activitate suspecta, deoarece hotii nu au patruns in banca si nu au lasat nici o urma. Potrivit unor surse din Politie, unul dintre principalii suspecti ar fi un barbat ce a lucrat cu citeva luni in urma la reamenajarea restaurantului alaturat bancii. Pina la identificarea cu exactitate a persoanelor, anchetatorii au intocmit un cerc de suspecti. „Toate urmele ridicate de la fata locului vor fi prelucrate de catre specialistii criminalisti, acestea urmind a fi coroborate cu celelalte activitati efectuate in cauza“, se arata intr-un comunicat remis aseara presei de catre IPJ Cluj. Reprezentantii BT au refuzat ieri sa raspunda la mai multe intrebari formulate de monitorul in legatura cu acest incident.


Monitorul de Cluj - Banca Transilvania
Curs valutar:
Alte stiri:Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti