Știri locale pentru Cluj-Napoca
CLUJ-NAPOCA ONLINE
Informatii despre Cluj-Napoca și jud. Cluj
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:Cat va plati Dinu Patriciu pe domeniul mac.ro
Vi 05 nov 2010 15:30:54 +0200


Dinu Patriciu
Miliardarul Dinu Patriciu mizează și pe comerțul online în ceea ce privește rețelele sale de retail mic.ro ...

Miliardarul Dinu Patriciu mizează și pe comerțul online în ceea ce privește rețelele sale de retail mic.ro și mai noul mac.ro. Dacă pentru mic.ro, omul de afaceri a achiziționat domeniul de internet cu ușurință, pentru că nu era atribuit nimănui, în cazul viitoarei platforme mac.ro va fi nevoit să facă o ofertă actualului proprietar.

Domeniul mac.ro este atribuit din 2001, iar în prezent găzduiește un site „fantomă“ care trimite la produsele Apple.

Mac.ro va fi noul brand sub care va funcționa rețeaua miniMAX, fondată de Dinu Patriciu și fratele său - vândută ulterior austriecilor de la Real 4 You și răscumpărată recent de omul de afaceri.

„Suntem interesați să achiziționăm și domeniul mac.ro. Magazinele miniMAX vor fi «rebranduite» la începutul anului viitor și până atunci o să avem și domeniul. Cu cât mai repede cu atât mai bine. Mic.ro nu a fost atribuit când l-am achiziționat, dar am mai cumpărat niște site-uri private și nu are cum să valoreze mai mult de câteva zeci de mii de euro“, a declarat pentru Capital Dan Ionescu, CEO-ul Mercadia Group, care deține lanțul mic.ro și miniMAX.150 de mac.ro în 2011

Oficialul companiei a mai spus că țintește până la sfârșitul anului circa 50 de magazine miniMAX și se pregătesc alte 100 de unități pentru anul viitor, când toate vor purta denumirea de mac.ro. În prezent lanțul are 38 de magazine, cu o suprafață medie de vânzare de 750 mp. Noile unități vor avea o suprafață de 1.000 mp, față de 70 mp – cât au în medie magazinele mic.ro.

Dinu Patriciu intenționează să ajungă până la sfârșitul anului viitor la un număr de 1.000 de maghazine mic.ro și alte 2.000 de unități mobile (foto) care vor genera o cifră de afaceri de 1,5 mld. euro.

Pentru acest an, Patriciu se așteaptă să înregistreze o cifră de afaceri de 150 mil. euro din rețeaua de retail. El estimează afaceri de 36 mil. euro la 100 de magazine operaționale. Potrivit acestuia, 20-30% din afacerea mic.ro va funcționa în mediu rural, primele magazine fiind deja deschise în localitățile în jurul Bucureștiului. Omul de afaceri țintește și piața din Moldova, unde are în plan deschiderea a 120 de mic.ro.

În prezent grupul Mercadia și-a extins rețeaua de magazine la 113 unități în București, ceea ce reprezintă un sfert din planul de dezvoltare al companiei pentru această zonă.


Sursa: Capital.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor
Curs valutar:
Alte stiri:Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti