Știri locale pentru Cluj-Napoca
CLUJ-NAPOCA ONLINE
Informatii despre Cluj-Napoca și jud. Cluj
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:Un nou vulcan ar putea erupe in Islanda​
Ma 02 nov 2010 13:59:21 +0200


Un nou vulcan ar putea erupe in Islanda​
Vulcanul islandez Grimsvotn ar putea erupe in viitorul apropiat, au declarat astazi mai multi geologi islandezi citati de AFP.

Vulcanul islandez Grimsvotn ar putea erupe in viitorul apropiat, au declarat astazi mai multi geologi islandezi citati de AFP. Aceasta avertizare vine la doar cateva luni de la eruptia vulcanului Eyjafjallajokull, care a provocat cea mai mare blocare a spatiului aerian nord-atlantic de la cel de-al Doilea Razboi Mondial incoace.

Specialistii islandezi isi bazeaza predictia pe debitul unui rau care este alimentat in principal de un ghetar format in conul unui vulcan. Din cauza cresterii temperaturii in crater, ghetarul a inceput sa se topeasca, iar raul este in prezent la un debit de trei ori mai mare decat cel obisnuit.

Statiile de monitorizare seismica din apropierea vulcanului au inregistrat trei seisme de intensitate foarte redusa in ultimele trei zile.

Autoritatile islandeze au declarat ca nu pot prevedea cu exactitate daca si cand va erupe vulcanul, sau daca intensitatea sa va fi similara cu cea a eruptiei din urma cu cateva luni.


Sursa: Hotnews.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor
Curs valutar:
Alte stiri:Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti