Știri locale pentru Cluj-Napoca
CLUJ-NAPOCA ONLINE
Informatii despre Cluj-Napoca și jud. Cluj
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:O groapa uriasa, cu diametrul de 30 de metri, a aparut intr-un oras din estul Germaniei
Ma 02 nov 2010 12:15:57 +0200


O groapa uriasa, cu diametrul de 30 de metri
Un crater uriaș, adânc de 20 de metri, a apărut luni dimineața în orașul german Schmalkalden ...

Un crater uriaș, adânc de 20 de metri, a apărut luni dimineața în orașul german Schmalkalden, fără ca vreo persoană să fie rănită, autoritățile apreciind că acesta a fost cauzat de factori naturali, mai degrabă decât de minerit, relatează Der Spiegel în ediția electronică.

crater_de_30_m_2.jpg

O groapa uriasa, cu diametrul de 30 de metri in GermaniaUn vehicul fără persoane la bord a căzut în acest crater, cu diametrul de 30 de metri, dar nimeni nu a fost rănit, în pofida faptului că prăpastia se află în mijlocul unei zone rezidențiale. În total, 25 de persoane au fost evacuate din șase case, în contextul în care solul de pe marginea craterului continuă să se fărâmițeze, a anunțat poliția.

crater_de_30_m_3.jpg

O groapa uriasa, cu diametrul de 30 de metri in GermaniaUn locuitor din zonă, Wolfgang Peter, a declarat că a fost trezit din somn de un zgomot lung și puternic, luni, la ora locală 3.00 (4.00, ora României). "Mai întâi am auzit curgând apă, iar ulterior a sunat ca și cum ar fi fost descărcate o duzină de camioane cu pietriș", a declarat Peter pentru cotidianul regional Thüringer Allgemeine. El a ieșit din casă să vadă cine efectuează lucrări la drumuri la acea oră din noapte, când a ajuns la marginea unui crater uriaș, apărut chiar lângă casa sa.

Ralf Luther, un oficial regional, a declarat că s-a prăbușit o cantitate de sol cuprinsă între 10.000 și 12.000 de metri cubi. O serie de garaje situate exact pe marginea craterului riscă să cadă în el, iar la case din vecinătate au apărut crăpături. Luther a declarat că locuitorii au avut noroc că nu au fost răniți.

crater_de_30_m_4.jpg

O groapa uriasa, cu diametrul de 30 de metri in GermaniaLa fața locului au venit experți pentru a afla care esta cauza apariției gropii. "Presupun că există o cauză naturală pentru această alunecare de teren", a declarat ministrul pentru Mediu și Agricultură al landului Thuringia, Juergen Reinholz. El a respins posibilitatea ca minele de sare să fi fost cauza apariției craterului.

Un purtător de cuvânt al ministerului a declarat că regiunea este "predispusă" la alunecări de teren, din cauza structurii sale geologice. El a dat ca exemplu un caz similar, în orașul Tiefenort, unde cinci case nu au mai putut fi locuite, după apariția unui crater adânc de doi metri, în ianuarie.


Sursa: Bihon.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor
Curs valutar:
Alte stiri:Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti