Știri locale pentru Cluj-Napoca
CLUJ-NAPOCA ONLINE
Informatii despre Cluj-Napoca și jud. Cluj
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:Material radioactiv furat in Spania : Extern
Jo 17 apr 2008 09:50:28 +0300


Material radioactiv furat in Spania : Extern
Extern : Agenția spaniolă de monitorizare a activității nucleare a lansat marți un apel adresat publicului, în vederea returnării unei valize galbene ...

Agenția spaniolă de monitorizare a activității nucleare a lansat marți un apel adresat publicului, în vederea returnării unei valize galbene care a fost furată dintr-o mașină, deoarece aceasta conține material radioactiv, relatează Reuters.
"Aceasta ar putea reprezenta un pericol dacă echipamentul va fi deschis sau distrus, înctrucât ar lăsa sursa de radiații fără protecție", potrivit Consiliului pentru Siguranța Nucleară (CSN). CSN a declarat că substanța nu ar reprezenta un pericol dacă valiza ar rămâne închisă. Aceasta făcea parte din echipamentul utilizat pentru a măsura densitatea și nivelul de umiditate și aparținea ICAES, o companie cu sediul în apropiere de Madrid, care efectuează teste de calitate în zonele de construcție. CSN nu a oferit detalii cu privire la circumstanțele în care valiza galbenă, marcată cu simboul radioactivității, a fost luată din mașină.


Sursa : Crisana : Spania

Galerie Foto : Poze Oradea


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group


Material radioactiv furat in Spania : Extern
Curs valutar:
Alte stiri:Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti