Știri locale pentru Cluj-Napoca
CLUJ-NAPOCA ONLINE
Informatii despre Cluj-Napoca și jud. Cluj
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:Barack Obama evadeaza din pluton - Extern - SUA
Ma 08 ian 2008 16:05:04 +0200


Barack Obama - Extern - SUA
Extern - SUA - Senatorul democrat are peste 10% avans fata de Hillary Clinton, in ajunul alegerilor primare din New Hampshire.

Senatorul democrat are peste 10% avans fata de Hillary Clinton, in ajunul alegerilor primare din New Hampshire.

barack_obama___extern___sua.bmp


Senatorul democrat Barack Obama se indreapta spre o victorie clara la alegerile primare de astazi din New Hampshire (nord-estul Statelor Unite), iar in tabara republicana, senatorul John McCain are un usor avans in confruntarea cu fostul guvernator al statului Massachusetts, Mitt Romney, arata un sondaj CNN-WMUR.

barack_20obama_20official_20small.jpgAstfel, Barack Obama, invingator si in Iowa, este creditat cu 39% dintre intentiile de vot, in timp ce rivala sa, Hillary Clinton, cu doar 29%. Potrivit unui sondaj Gallup, citat de AFP, diferenta dintre cei doi candidati este chiar mai mare, ajungand la 13 procente (41% fata de 28%).

Constienta ca pierde teren, fosta prima-doamna l-a atacat pe Obama, despre care a spus ca este doar un bun vorbitor. Democratii trebuie sa aleaga "un presedinte care actioneaza, nu unul care se multumeste sa vorbeasca", a declarat Hillary Clinton. Ea i-a cerut lui Barack Obama "sa separe retorica de realitate".

Duelul celor doua veritabile staruri politice l-a eclipsat pe John Edwards, clasat pe locul al treilea (16%) in topul candidatilor democrati inaintea alegerilor primare din statul New Hampshire, mai releva sondajul CNN-WMUR.

obama10207_narrowweb__300x387_0.jpg


O schimbare de culoare

Alegatorii americanii si-au dorit de mult timp sa voteze un candidat de culoare la prezidentiale, pentru a demonstra ca sunt lipsiti de prejudecati, sustine analistul John O’Sullivan intr-un articol scris pentru cotidianul britanic "Daily Telegraph".

Daca fostul secretar de stat Colin Powell ar fi candidat la scrutinul din 1996, probabil ca l-ar fi invins pe Bill Clinton si s-a fi instalat la Casa Alba ca presedinte, apreciaza O’Sullivan. El mai spune ca, in statul Iowa, Barack Obama a fost votat chiar si de catre unii republicani.

obamabarack.jpg


Sursa : stiri.zoot - Extern - Barack Obama


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group


Barack Obama evadeaza din pluton - Extern - SUA
Curs valutar:
Alte stiri:Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti