Știri locale pentru Cluj-Napoca
CLUJ-NAPOCA ONLINE
Informatii despre Cluj-Napoca și jud. Cluj
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:Un festival cu multe premiere nationale incepe miine la CCS : Cluj Napoca
Jo 08 mai 2008 13:35:38 +0300


Casa de Cultura a Studentilor Cluj Napoca
Cluj Napoca : MaiFest de Cluj

Un festival cu un buget impresionant si invitati pe masura incepe la Casa de Cultura a Studentilor. Pentru prima data, evenimentul iese de sub „umbrela“ organizatiilor studentesti, acuzate ca au pus CCS „intotdeauna pe locul II“.

Spectacole printre constructii


Casa de Cultura a Studentilor va gazdui un festival cu buget impresionant, la care sint asteptati mii de tineri
O luna de teatru, muzica, moda si film, cu intrarea in mare parte gratuita, ii asteapta pe studentii clujeni la Casa de Cultura a Studentilor (CCS), incepind de miine. Bugetul MaiFest este de peste 100.000 de euro, din care jumatate este acoperit de institutia-gazda. „Pot spune cu mindrie ca in 2007 am avut venituri de 10 miliarde de lei vechi. Deja se lucreaza la multe parti ale cladirii, chiar in timpul festivalului sintem nevoiti, cu parere de rau, sa nu le oprim“, a declarat Silviu Corpodean, directorul CCS. La Cluj vor fi aproximativ 1.000 de artisti, din care 100 de participanti la Festivalul International de Teatru si 600 la spectacolele de folclor. Logistica este asigurata de UNESCO. Se estimeaza ca se vor stringe aproximativ 2 miliarde de lei vechi din incasarile pe bilete si sint asteptati aproximativ 10.000 de spectatori.

„Sa scoatem CCS dintr-un con de umbra“

Concomitent cu MaiFest vor mai avea loc citeva festivaluri studentesti, insa organizatorii MaiFest nu se tem de concurenta. „Trebuie sa fie o oferta generoasa in acest plan. Nu ne-am propus sa fim in competitie cu cineva, am vrut sa scoatem dintr-un con de umbra CCS, pentru ca in anii trecuti fiecare ONG voia sa faca un eveniment si se sprijineau pe ceea ce noi organizam in ceea ce se numea «Primavara studenteasca»“, a declarat directorul CCS. „Era o competitie intr-o formula in care CCS era intotdeauna in planul doi. Cred ca de data asta nu deranjam pe nimeni daca venim cu un proiect propriu. Nu am obstructionat pe nimeni care voia sa desfasoare activitati in aceasta perioada, doar ca ale noastre vor avea prioritate. In acest moment Luna Studentului Clujean, UrbanFest sau ce se mai intimpla au acces liber in CCS, doar atunci cind vind bilete, baga bani in buzunar, le cerem minimum de cheltuieli, care inseamna utilitati“, a adaugat Corpodean.

Lobby pentru eliminarea gratuitatii

Intrarea la evenimente va fi libera, cu citeva exceptii. La Festivalul International de Teatru intrarea va fi gratuita pentru studenti si va costa 10 lei pentru restul spectatorilor. Biletele la spectacolele de teatru pentru copii vor costa tot 10 lei. La seria „Mari actori. Mari regizori. Mari dramaturgi“, luni, la „O noapte Furtunoasa“ biletele vor costa 50 de lei, la „Folklorik“, de marti, 20 de lei, la „Tatal“ 50 de lei, la „Inima de ciine“ 100 sau 80 de lei. „Sorry“ va avea loc, „din motive tehnice“, la Teatrul National „Lucian Blaga“ si biletul va costa 70 sau 30 de lei, iar biletele la „Peste cu mazare“, de simbata, va costa 100 sau 80 de lei. Spectacolele din sala Studio, „Imago“, cum este cunoscuta, vor costa 10-15 lei si vor fi gratuite pentru studentii din trupele de teatru ale CCS sau studentii la aceasta specializare. „Am vrut sa scot ideea de spectacole gratuite. E vorba de autofinantare si de a elimina asocierea cu calitatea slaba“, a mai spus Corpodean.


Monitorul de Cluj : Casa de Cultura a Studentilor


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group

Un festival cu multe premiere nationale incepe miine la CCS
Curs valutar:
Alte stiri:Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti