Știri locale pentru Cluj-Napoca
CLUJ-NAPOCA ONLINE
Informatii despre Cluj-Napoca și jud. Cluj
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:Studentilor clujeni li se mai pregateste o luna de distractie
Mi 07 mai 2008 12:02:20 +0300


Un nou festival studentesc. De mai
Cluj Napoca : Un nou festival studentesc. De mai

Peisajul festivalurilor studentesti clujene se imbogateste pe zi ce trece. MaiFest se numeste cel mai nou, anuntat ca „cel mai amplu“ dintre toate si care aduce, dupa tiparul celorlalte, concerte, moda si film, dar mai ales teatru pentru mari si mici.

UNESCO se afla printre organizatori


Studentii vor avea parte de un festival international de teatru, dar si de un festival de moda
Un adevarat mix cultural va antrena studentimea clujeana incepind de vineri, 9 mai, si pina in 3 iunie, in cadrul noului festival MaiFest. Pe afisul manifestarii se regaseste o mare complexitate de evenimente: de la teatru – domeniu reprezentat de studenti din intreaga lume veniti la prima editie a Festivalului International de Teatru Studentesc, la muzica populara – concertul prin care Dumitru Farcas aniverseaza 70 de ani, concerte folk sustinute de Ducu Bertzi si Mircea Baniciu sau pop, rock si jazz si proiectii de documentare. Manifestarile primei editii a acestui festival sint organizate de Casa de Cultura a Studentilor (CCS), Autoritatea Nationala pentru Tineret (ANT) si Catedra de Teatru a UNESCO.

Elita teatrului romanesc, pe scena CCS

Spectacolele de teatru de vineri sint sustinute de la ora 15 de catre studenti de la Facultatea de Teatru si Televiziune a Universitatii „Babes-Bolyai“ (UBB) din Cluj-Napoca, urmati de la 17 de colegi de la Chung-Ang University Seul (Coreea), de cei de la Karpenko Kary National University of Theatre Cinema and Television din Kiev (Ucraina) si, in final, de viitorii actori de la Ludwik Solski State Drama School din Cracovia (Polonia). Simbata vor juca pe scena CCS studenti din Bulgaria, Japonia, Rusia si China, iar duminica este rindul echipelor din Peru, India, China, precum si de la UNATC Bucuresti. Evenimentul clujean continua intre 19 si 24 mai cu seria „Mari actori. Mari regizori. Mari dramaturgi“. Pe afisele spectacolelor figureaza nume ca Maia Morgenstern, Victor Rebengiuc, Medeea Marinescu, George Ivascu, Ioan Gyuri Pascu, Virgil Ogasanu, Mariana Mihut, Olga Tudorache sau Ion Caramitru. Nu vor lipsi nici spectacolele pentru copii, sustinute intre 26 si 29 mai de echipe de teatru din Capitala.

Final cu Intermezzo

Intre 12 si 14 mai are loc, in cadrul MaiFest, Festivalul National Studentesc de Folclor. Joi, 15 mai, este programat un recital sustinut de Ducu Bertzi si Mircea Baniciu, alaturi de formatiile de pop, rock si jazz ale CCS. In 21 mai se organizeaza un festival national studentesc de moda, iar intre 26 si 29 mai au loc proiectii de documentare si dezbateri in cadrul „Cinema Politica“.
Festivalul se va incheia in 3 iunie cu un concert al corului Intermezzo.


Monitorul de Cluj : Festival Cluj Napoca


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group

Studentilor clujeni li se mai pregateste o luna de distractie
Curs valutar:
Alte stiri:Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti