Știri locale pentru Cluj-Napoca
CLUJ-NAPOCA ONLINE
Informatii despre Cluj-Napoca și jud. Cluj
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:Studentii il cred pe Boc parlamentar! : Cluj Napoca
Jo 15 mai 2008 14:23:35 +0300


Emil Boc
Cluj Napoca : Un studiu efectuat recent releva faptul ca studentii cunosc foarte putine despre politica

Conform unui sondaj de opinie efectuat in luna martie de Centrul de Studii Politice si Relatii Internationale, desi considera ca au mai multe cunostinte despre parlamentari decit despre consilierii locali, 25% dintre studentii clujeni l-au dat ca exemplu de parlamentar pe Emil Boc!


Studentii se informeaza „de pe Net“


Activitatea parlamentara din legislatura trecuta a lui Emil Boc nu a fost uitata de studentii din Cluj
Centrul de Studii Politice si Relatii Internationale (CESPRI) a prezentat ieri rezultatele sondajului de opinie „De ce (nu) participa studentii la alegeri?“. Conform studiului, la nivelul studentimii clujene se reflecta un nivel relativ redus al cunostintelor politice si un dezinteres fata de viata politica. Sondajul de opinie a fost realizat la sfirsitul lunii martie a acestui an, are o marja de eroare de plus/minus 3,5% si a fost realizat pe un esantion de 801 studenti din cadrul tuturor universitatilor clujene. Conform studiului mentionat, majoritatea informatiilor din domeniul politic sint obtinute de la TV, presa scrisa, Internet si radio. Viata politica din localitatile de origine ale celor care urmeaza o facultate in Cluj este pusa pe ultimul plan, astfel incit peste o treime dintre cei care au raspuns admit ca nu discuta aproape niciodata despre viata politica din localitatea de origine.

Primarul parlamentar

Tinerii apreciaza ca au cunostinte mai degraba despre parlamentari decit despre consilierii locali sau judeteni, astfel incit mai mult de jumatate dintre respondenti au declarat ca stiu numele a cel putin un parlamentar de Cluj. Numai ca studentii l-au nominalizat la acest capitol pe primarul Emil Boc, raspuns dat de catre aproape un sfert dintre cei intervievati, urmat de un alt fost primar al urbei, Gheorghe Funar, senator in momentul de fata. „La foarte mare distanta in acest grafic urmeaza, insa, cei care chiar sint parlamentari, de exemplu Vasile Puscas sau Norica Nicolai“, a declarat ieri Sergiu Miscoiu, director executiv al CESPRI, care a adaugat ca cele mai multe dintre nominalizarile consilierilor locali sau ale parlamentarilor se situeaza sub marja de eroare a studiului. Studentii considera ca universitatile ar trebui sa organizeze cursuri de cultura politica pentru cei interesati, pentru a creste calitatea actului politic, ONG-urile in schimb trebuind sa organizeze mai des dezbateri, seminarii si colocvii.

Studentii, actori intr-o campanie impotriva politicii

Aproape jumatate dintre cei care au raspuns la intrebari au spus ca sint interesati de politica, insa doar 41% dintre studenti au o simpatie fata de un partid politic. Un fenomen interesant in rindul studentilor este faptul ca simpatia fata de partide este mai redusa decit afinitatea fata de o doctrina, intrucit 62% dintre subiecti se declara apropiati de o doctrina. „In mare, sondajul efectuat in martie dovedeste ca studentii au un interes relativ redus. In rindul studentilor s-a propagat o cultura de denigrare a actului politic, ei sint mai afectati datorita virstei si ideilor fragile de campania impotriva politicii si rezultatul e ca ii considera pe politicieni murdari, corupti si inactivi“, a mai spus ieri Miscoiu, care a anuntat ca CESPRI va organiza inclusiv o campanie de stimulare a participarii la vot in rindul studentilor. Sloganul folosit este unul mai putin conventional: „Daca iti convine realitatea... Nu VOTA! Ceilalti o fac pe 1 iunie“.


Monitorul de Cluj : Stiri Cluj Napoca


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group

Studentii il cred pe Boc parlamentar! : Cluj Napoca
Curs valutar:
Alte stiri:Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti