Știri locale pentru Cluj-Napoca
CLUJ-NAPOCA ONLINE
Informatii despre Cluj-Napoca și jud. Cluj
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:Probleme cu amplasarea panourilor electorale : Cluj Napoca
Ma 13 mai 2008 12:21:31 +0300


panouri electorale Cluj Napoca
Cluj Napoca : BEM a hotarit cum vor fi directionate panourile de afisaj electoral

Biroul Electoral Municipal (BEM) a solutionat ieri contestatia privitoare la pozitia panourilor de afisaj electoral, care sesiza faptul ca acestea au fost asezate astfel incit unele partide erau avantajate, iar altele nu. Pozitiile 1, 2, 3 si 4 vor fi cele amplasate catre fluxul cel mai mare de trecatori.


Toate panourile de afisaj electoral vor fi pozitionate dupa criterii identice
Presedintele BEM, judecatorul Vasile Grunea, a declarat ieri ca toate cele 31 de panouri de afisaj electoral din municipiu vor fi pozitionate dupa criterii identice. „Am hotarit sa impunem ca toate panourile de afisaj electoral din Cluj-Napoca sa fie amplasate cu pozitiile 1, 2, 3 si 4 inspre partea cea mai circulata“, a declarat Grunea. „In mod exceptional si doar punctual, cind configuratia terenului nu permite aceasta orientare, in sensul ca se impiedica accesul pietonilor in jurul panoului, in prezenta membrilor Biroului Electoral se poate modifica usor unghiul deschiderii primelor patru pozitii“, se arata in hotarirea BEM. Totodata, Grunea a afirmat ca decizia a fost luata dupa controlul a 12 panouri de afisaj, din care cinci prezentau „aspectul de orientare contestat“. Panourile respective sint cele din Piata Flora, complexul BIG din Manastur, intersectia dintre Calea Manasur si strada Cimpului si cel de pe Splaiul Independentei. Sesizarea a fost inaintata la sfirsitul saptaminii trecute de catre cei de la PIN, care acuzau faptul ca panourile de afisaj electoral sint in asa fel asezate ca PD-L sa aiba vizibilitate maxima.

Contestatia mai prevede ca „este incorect si vadeste explicit maniera necinstita in care Primaria Cluj-Napoca si implicit PD-L desfasoara aceasta campanie, atragem atentia ca in anumite locatii listele cu sectiile de votare sint inaccesibile datorita pozitionarii“.
Pe de alta parte, singurul candidat independent pentru o functie de Consilier Local, Valentin Guia, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa tinute cu ocazia prezentarii ofertei sale electorale, ca cel mai bine ar fi fost ca municipalitatea sa aleaga panouri „liniare“, si nu in forma de cruce, pentru a nu se ajunge la astfel de probleme. Conform propriilor declaratii, Guia va reprezenta cartierul Someseni in Consiliul Local, cartier despre care considera ca, pina acum, este tratat precum „o latrina a Clujului“. Nu in ultimul rind, Laszlo Attila, candidatul UDMR la Primarie, a confirmat ca panourile liniare ar fi o solutie, dar ca cele de acum au fost folosite si in alte campanii, fara sa fie probleme. Hotarirea BEM poate fi atacata in termen de cel mult 48 de ore, dupa care va ramine definitiva.


Monitorul de Cluj : Panouri electorale Cluj Napoca


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group

Probleme cu amplasarea panourilor electorale : Cluj Napoca
Curs valutar:
Alte stiri:Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti