Știri locale pentru Cluj-Napoca
CLUJ-NAPOCA ONLINE
Informatii despre Cluj-Napoca și jud. Cluj
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:Marsul bebelusilor : Cluj Napoca
Jo 08 mai 2008 13:32:52 +0300


Marsul bebelusilor : Cluj Napoca
Cluj Napoca : Mamicile s-au strins astazi in centrul orasului pentru a-si exprima nemultumirile fata de soferi

Citeva zeci de belelusi clujeni au marsaluit astazi pentru prima data in viata, cu pancarte legate de carucioare si mamici suparate pe masinile parcate in exces pe trotuare. Carucioarele au ocupat ieri, timp de citeva ore, centrul orasului.

Isi pun viata in pericol

Foto Radu Neag

„Vrem trotuare libere!“, „Parcati cu bun simt!“, „Si noi circulam!“ sint doar citeva dintre mesajele afisate de mamicile clujene pe pancarte. O multime de carucioare, copilasi cu biberoane si jucarii in brate s-au strins ieri, alaturi de parinti, in fata Casei de Cultura a Studentilor (CCS) din Cluj-Napoca. De acolo au pornit, cu mic, cu mare, intr-un mars care a strabatut strada Napoca, Bulevardul Eroilor, strada Bolyai, Bulevardul Ferdinand, strada Baritiu, pina in Parcul Mare. Initiativa s-a nascut din discutiile purtate de parintii clujeni pe un grup de Internet. „Toata lumea s-a plins ca iar nu am avut loc pe trotuar, iar a trebuit sa cobor pe carosabil, iarasi m-au claxonat soferii si chiar m-au injurat. Am vrut sa facem si noi ceva, sa atragem atentia ca din cauza soferilor care parcheaza fara un pic de bun simt sintem nevoite sa coborim pe carosabil, sa ne punem viata noastra si a copiilor in pericol“, a declarat Szabo Kinga, mamica unui baietel de 6 ani si a unei fetite de 1 an. Protestatarii si-au mai exprimat speranta ca soferii vor fi atentionati si vor primi amenzi mai usturatoare, care sa ii convinga sa respecte legea. „Eu nu spun sa nu parcheze pe trotuar, avem si noi masina, stim ca nu sint locuri de parcare. Vrem doar un pic de bun simt, sa aiba grija ca sa incapa un carucior sau un pieton“, a adaugat femeia. Actiunea se vrea a fi prima dintr-o serie de asemenea proteste, in care se doreste atragerea si a parintilor din alte orase ale tarii.

Protesteaza din placere

Foto Radu Neag

marsul_bebelusilor_2.jpgUn grup de mamici ai caror copii sint departe de virsta la care mai au pretentia de a fi plimbati in carucioare s-au strins ieri in fata CCS. „Am doi copii, care sint insa mai mari, nu chiar de carucior. Protestez si eu deoarece meritam respect din partea soferilor, mai ales ca trotuarele sint de o calitate proasta“, spune Angela Lazar. Ea a venit tocmai din Manastur pentru a fi alaturi de celelalte mamici care s-au strins pentru a pune piciorul in prag. Angela a adaugat ca in cazul in care va exista si o urmatoare editie a marsului va participa mai mult ca sigur. O alta femeie spune ca acest mars conteaza foarte mult, deoarece sensibilizeaza autoritatile si sint mai mari sansele de a fi luate masuri prin aceste actiuni. „Eu nici nu am copii, ce sa mai am carucior. Protestez aici deoarece le inteleg pe aceste femei si meritam ceva mai bun cu totii. Soferii sint parca regii soselelor, iar acum si ai trotuarelor“, explica rastit Cristina. Pentru ea, gindul ca problema va fi rezolvata este imposibil.


Monitorul de Cluj : Cluj Napoca


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group

Marsul bebelusilor : Cluj Napoca
Curs valutar:
Alte stiri:Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti