Știri locale pentru Cluj-Napoca
CLUJ-NAPOCA ONLINE
Informatii despre Cluj-Napoca și jud. Cluj
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:La CONMOB sint expuse piese de mobilier create de copii
Jo 04 nov 2010 15:14:05 +0200


Expozitie Mobila Cluj Napoca
Noptiera caracatita si fotoliu cu par, atractiile tirgului de mobila

O biblioteca sub forma de chitara, o masa sub forma de frunza sau un fotoliu cu par, ochi si gura sint doar citeva din piesele de mobilier create de copii si expuse zilele acestea la Tirgul de Mobila CONMOB.

Cei mai atrasi de mobila gindita de copii au fost chiar copiii
Mai multi elevi cu virste cuprinse intre 9 si 12 ani, din patru orase din tara, au creat piese de mobilier inedite in cadrul unui proiect al Asociatiei Producatorilor de Mobila din Romania (APMR), prin care s-a urmarit cresterea interesului copiilor pentru industria mobilei.
Clujenii care viziteaza in aceasta perioada Tirgul de Mobila CONMOB de la Expo Transilvania pot admira o serie de obiecte de mobilier inedite, create de copii. Astfel, pot fi vazute mese sub forma de frunza sau ciuperca, dulapuri fluture sau pisica, o biblioteca sub forma de pom incarcat cu mere sau una sub forma de chitara. Alte piese deosebite sint fotoliul cu par, ochi si gura sau noptiera albastra in forma de caracatita.

06_expozitie_mobila_1mare.jpg

Expozitie Mobila Cluj NapocaNu sint de vinzare!

Vizitatorii au inceput sa fie interesati de piesele expuse inca din primele minute de la deschiderea standului, copiii fiind cei mai atrasi de aceste obiecte. Spre marea dezamagire a unor posibili clienti, piesele de mobilier nu pot fi vindute. „Prin natura proiectului, pentru a evita discutiile sau problemele legate de folosirea ideilor copiilor in scopuri comerciale, produsele nu sint de vinzare, ci apartin proiectului“, a explicat Mircea Vlad, reprezentantul APMR Bucuresti, asociatia care a realizat acest proiect.

Copiii, atrasi spre industria mobilei


Obiectele expuse la Cluj-Napoca au fost realizate in cadrul proiectului WAVE 2, initiat de APMR, in colaborare cu Federatia Sindicatelor din Industria Lemnului din Romania, Uniunea Europeana a Mobilei si Industriile Franceze de Mobilier.
Totul a inceput in luna februarie, prin implicarea in proiect a elevilor din 17 clase din patru orase: Bucuresti, Braila, Brasov si Odorheiul Secuiesc. Dupa cum spune Mircea Vlad, „prin acest proiect s-a cautat sa se faca mai vizibil sectorul productiei de mobila, avind ca rezultat promovarea acestui sector“. Cu alte cuvinte, realizatorii acestei actiuni au dorit sa stirneasca interesul copiilor pentru industria mobilei, astfel incit pe viitor ei sa isi doreasca un loc de munca in acest domeniu.

expozitie_mobila_mare.jpg

Expozitie Mobila Cluj NapocaCopiii au desenat mobila, fabrica le-a realizat

Potrivit initiatorilor proiectului, interesul copiilor a fost mare inca de la inceput si timp de 2 luni, incepind din februarie, ei au lucrat impreuna cu invatatorii si profesorii la realizarea desenelor si machetelor. In jocul copiilor au intrat apoi fabricile de mobila si grupurile scolare, care au realizat piesele de mobilier gindite de copii, astfel ca in luna octombrie obiectele erau deja gata.
Mircea Vlad spune ca pe viitor proiectul WAVE2 s-ar putea desfasura si in Cluj, deoarece acesta poate fi repetat, dar inca nu s-a stabilit un termen exact pentru reluarea proiectului.

Trendul e acum mobila personalizata


Tirgul CONMOB se desfasoara in perioada 3 si 7 noiembrie, la Expo Transilvania, in paralel cu cea de-a IX-a editie a Expo Casa, la cele doua evenimente fiind prezenti 70 de producatori de renume din Romania si din strainatate. Astfel, la tirg isi prezinta realizarile 40 de producatori din tara, dar si din Spania, Slovacia, Polonia si Ungaria, specializati in mobilier pentru interioare, birouri si pentru spatii comerciale. Directorul Expo Transilvania, Ioan Avram, a declarat ieri, la deschiderea tirgului, ca toti participantii au venit cu nouati, chiar si pe fondul crizei. „Este o gama foarte larga de produse, chiar si in conditiile dificile in care isi desfasoara activitatea unitatile de profil. Materialele folosite de producatori sint fie cele traditionale, fie cele noi, moderne, iar modelele sint realizate de priceputi designeri romani si din strainatate. Sint prezenti la CONMOB cunoscuti producatori din Arad, Tirgu Mures, Satu Mare si Cluj-Napoca. Peste 90% din exponate sint fabricate de agenti economici care au propriile unitati si propria productie. Marea deschidere este, la ora actuala, pentru mobila personalizata“, a spus Ioan Avram. El a precizat ca se asteapta ca pina duminica tirgul sa aiba in jur de 7.000- 8.000 de vizitatori.


Sursa: MonitorulCj.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor
Curs valutar:
Alte stiri:Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti