Știri locale pentru Cluj-Napoca
CLUJ-NAPOCA ONLINE
Informatii despre Cluj-Napoca și jud. Cluj
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:Edvin Marton va concerta la noi in oras la sfirsitul lunii
Jo 08 mai 2008 13:28:56 +0300


Edvin Marton va concerta la noi in oras la sfirsitul lunii
Regele viorii Stradivarius, la Cluj

Edvin Marton, „regele viorii Stradivarius“, si-a anuntat ieri concertul pe care il va sustine la finele lunii in urbea de sub Feleac. Nedespartit de pretiosul instrument, Edvin si Stradivariusul sau se intorc in Romania, intr-un turneu prin patru orase importante din tara.

Foto Mircea Stef

Edvin Marton, supranumit "Regele viorii Stradivarius", va sustine un concert la Cluj
„Regele viorii Stradivarius“, violonistul Edvin Marton, va concerta la Cluj-Napoca in 28 mai, la Sala Sporturilor „Horia Demian“, in cadrul unui turneu care include alte trei orase importante din Transilvania: Timisoara, Sibiu si Tirgu-Mures. Devenit celebru in urma intonarii imnului olimpic la Torino, Edvin a sustinut concerte de senzatie in lumea intreaga si va ajunge la sfirsitul lunii in Cluj, dupa o serie de alte trei concerte in Bucuresti, anii trecuti, unde spectacolele s-au tinut cu casa plina. Edvin Marton si-a inceput cariera, dupa cum a recunoscut chiar ieri, in vizita sa la Cluj, cintind la o vioara al carei pret nu era peste 50 de dolari. „Vioara la care am invatat sa cint... Aveam vreo 5 ani cind am invatat sa cint. Era cam atitica (n.r., arata din miini). Nu cred sa fi costat mai mult de 50 de dolari“, spune artistul. In prezent, instrumentul la care cinta, considerat o veritabila comoara, valoreaza peste 4 milioane de dolari si l-a obtinut dupa ce a cistigat un concurs de interpretare la care au participat alti 250 de violonisti. „Inainte sa ajunga la mine, vioara a fost inchisa vreme de 50 de ani in seiful unei banci. E in stare impecabila. Am inteles ca exista si in Romania un exemplar, dar conteaza foarte mult felul in care a fost pastrata de-a lungul secolelor“, a spus Edvin. Violonistul maghiar le-a promis ieri clujenilor un spectacol de mare clasa. „Am primit o sumedenie de mesaje din partea fanilor din aceasta parte a tarii, care m-au vazut, fie la televizor, fie la Bucuresti. Acestea au contat foarte mult in decizia mea de a veni la Cluj. Va fi un eveniment extraordinar“, a spus el. Spectacolul de la Cluj-Napoca va avea loc pe 28 mai, cu incepere de la ora 20, la Sala Sporturilor „Horia Demian“, iar biletele vor costa intre 50 si 150 de lei. Acestea vor putea fi procurate incepind de luni pe site-ul bilet.ro, dar si in reteaua Diverta.

Masuri extreme de securitate

Foto Mircea Stef

Edvin a recunoscut totodata ca, desi a tinut o serie de spectacole pe gheata, in seria „Kings on Ice“, alaturi de patinatori profesionisti, nu stie sa patineze, iar pantofii pe care ii poarta au o talpa speciala, care asigura o aderenta maxima, fixata din motive de securitate. In Romania vioara Stradivarius este transportata de un vehicul blindat si pazita in permanenta de doi bodyguarzi ai unei firme de securitate. Cutia in care vioara este pastrata este una fabricata special, inchisa cu un cifru, schimbat permanent si cunoscut doar de doua persoane: Edvin si sora lui. Vioara la care cinta Edvin Marton se numeste Antonio Stradivarius si dateaza din 1697.

Invitat de printesa din Brunei

La 25 de ani, Edvin Marton a compus „Art on Ice“, album care i-a atras admiratia a sute de milioane de fani din lumea intreaga. A devenit prieten cu patinatorul rus, campion mondial, Evgeny Plushenko, alaturi de care a creat spectacolul numit „Kings on Ice“ (n.r., „Regi pe gheata“) si impreuna cu care va concura la Eurovision, pentru Rusia, impreuna cu interpretul Dima Bilan. Edvin a concertat alaturi de celebritati precum Seal, Zucchero, Supertramp, Gloria Gaynor. Muzica lui Edvin si a Stradivariusului sau au impresionat-o pina si pe printesa din Brunei, care l-a invitat in Dubai, in urma cu 2 ani. Spectacolul sau va fi sustinut la Cluj alaturi de orchestra Monte Carlo, cinci fete care il insotesc in jurul lumii, acompaniindu-l in interpretarea unor piese clasice remixate precum „Furtuna“ lui Vivaldi, „Fantesia“ lui Tosca, „Rio Carneval“, „Dragoste in Venetia“, „Ibiza“, „Nasul“ si „Rapsodia Ungara“.


Monitorul de Cluj : Cluj Napoca


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group

Edvin Marton va concerta la noi in oras la sfirsitul lunii
Curs valutar:
Alte stiri:Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti