Știri locale pentru Cluj-Napoca
CLUJ-NAPOCA ONLINE
Informatii despre Cluj-Napoca și jud. Cluj
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:Clujul s-a mai inverzit cu un parc: Cluj Napoca
Mi 03 nov 2010 14:24:06 +0200


Parc Rustic La Butuci Cluj Napoca
Cluj Napoca: Primul parc rustic ecologic din Cluj-Napoca a fost deschis oficial ieri, printr-un mini-concert folk ce a putut fi urmarit din noul amfiteatru.

Primul parc rustic ecologic din Cluj-Napoca a fost deschis oficial ieri, printr-un mini-concert folk ce a putut fi urmarit din noul amfiteatru.

Foto Radu Padurean

"La Butuci" este primul parc rustic ecologic din Cluj-Napoca
Parcul rustic ecologic botezat „La Butuci“ este situat pe malul Somesului, la 100 de metri de Podul Garibaldi.
Parcul rustic a fost amenajat in cadrul proiectului ,,Fiecare parc are povestea lui“, dezvoltat de Fundatia Comunitara Cluj si finantat de Provident Financial Romania cu suma de 6.500 de lei. De implementarea proiectului s-a ocupat Organizatia Studentilor pentru Turismul Romanesc (OST), ai carei membri au venit cu ideea amenajarii unui parc realizat in stil rustic. De asemenea, la implementare au contribuit ca voluntari si angajatii companiei Provident.
Pe linga mini-amfiteatrul de 20 de locuri, parcul cuprinde un balansoar, jardiniere, mese rotunde si bancute, pentru care au fost necesare 7 tone de lemn de molid. Parcul a fost construit in stil rustic, fiind folosite materiale naturale (lemn, sfoara) in proportie de 98%.
„Cred ca am «scris» cu succes o poveste unica a parcului din zona Podului Garibaldi. Caractere si oameni diferiti am lucrat cot la cot, pentru a transpune in realitate un parc deosebit, care sa ramina comunitatii si de care noi, OST, sa ne putem mindri intotdeauna“, a declarat Ionut Tosa-Abrudan, voluntar in echipa OST.
Pentru OST, Parcul „La Butuci“ a fost al saselea proiect implementat in ultimii 3 ani, acesta fiind selectat in urma concursului de idei lansat in luna iulie de Fundatia Comunitara Cluj (FCC), prin care clujenii au fost invitati sa propuna solutii creative de reamenajare a unui spatiu verde urban.

Voluntari OST si Provident

Noul parc a fost construit de la zero cu ajutorul a peste 40 de voluntari ai OST si ai companiei Provident. „Acest proiect s-a nascut din initiativa angajatilor si agentilor Provident, care isi doresc sa participe activ la imbunatatirea calitatii vietii in zonele in care traiesc si lucreaza. Prin implicarea acestor colectivitati in selectarea proiectelor pe care le sustinem incercam sa raspundem unor nevoi reale ale comunitatilor pe care le deservim. Numai in acest an, peste 350 de angajati si colaboratori Provident s-au implicat ca voluntari in programele noastre de responsabilitate sociala, adesea chiar in timpul programului“, a declarat Russell Johnsen, directorul general al Provident Financial Romania.

Clujul Verde

De asemenea, la realizarea proiectului a contribuit si Primaria Cluj-Napoca, punind la dispozitie terenul pe care acesta a fost amplasat. „Salut initiativa Fundatiei Comunitare Cluj, felicit membrii OST pentru propunerea lor si le multumesc tuturor voluntarilor pentru implicare. Parcurile ramin o prioritate pentru administratia locala si ne bucuram ca am putut contribui la realizarea acestui proiect unic in oras“, a declarat Sorin Apostu, primarul municipiului Cluj-Napoca. El a mai adaugat ca exista o deschidere a clujenilor, dar si a administratiei pentru „verde“ si ca spera ca sloganul orasului in 2011 sa fie „Clujul verde“.
Clujenii si copiii care au trecut ieri pe linga parc s-au aratat foarte bucurosi de acest nou loc de relaxare si de joaca. „Ne place foarte mult acest parc, mai ales ca am dat si noi o mina de ajutor in realizarea lui. Locuim in apopiere si am vrut sa ne implicam pentru ca ne vom bucura in fiecare zi de el“, a spus Kiss Andreea, clienta Provident.


Sursa: Monitorulcj.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor
Curs valutar:
Alte stiri:Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti