Știri locale pentru Cluj-Napoca
CLUJ-NAPOCA ONLINE
Informatii despre Cluj-Napoca și jud. Cluj
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:Aeroportul Cluj Napoca: CNSC a dat cistig de cauza contestatiei firmei Romstrade
Mi 03 nov 2010 14:18:16 +0200


Aeroportul Cluj Napoca

Romstrade a „cistigat“ la CNSC licitatia pentru pista de 3.500 m

AUTOR: MIRELA OGRUTAN
Consiliul Judetean merge mai departe cu licitatia pentru pista de 3.500 de metri. Initial, comisia de evaluare a ofertelor a respins unica oferta, venita din partea firmei Romstrade.

Foto Radu Padurean

Administratia judeteana va respecta decizia CNSC si va merge mai departe cu procedurile pentru executia noii piste a aeroportului clujean, a spus vicepresedintele Consiliului Judetean, Radu Bica
Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a admis contestatia formulata de firma Romstrade impotriva deciziei Consiliului Judetean de respingere a ofertei depuse la licitatia pentru pista de 3.500 de metri a aeroportului si a dispus continuarea procedurii de atribuire.
Presedintele comisiei de licitatie si, totodata, vicepresedintele Consiliului Judetean, Radu Bica, a precizat ieri ca, desi nu a primit inca o motivare de la CNSC, administratia judeteana va respecta decizia acestui for si va merge mai departe cu licitatia pentru executia noii piste a aeroportului clujean.
„Daca CNSC a decis ca trebuie sa continuam cu licitatia, nu avem ce face si vom respecta decizia, chiar daca nu am primit inca si motivarea lor. Pasul urmator va fi sa analizam oferta tehnica si oferta financiara si sa cerem lamuriri de la Romstrade. Decizia finala ar putea fi luata in maximum 20 de zile, dar totul depinde de cit de repede vom primi clarificarile cerute“, a declarat Radu Bica.

Oferta Romstrade, initial inacceptabila

Va reamintim ca la mijlocul lunii trecute comisia de evaluare a Consiliului Judetean a considerat oferta depusa de Romstrade ca fiind inacceptabila, intrucit nu a indeplinit toate cerintele de clarificare stabilite prin documentatia de atribuire si fisa de date.
„Evaluarea ofertei ne-a pus in situatia de a o respinge. Oferta a fost calificata ca fiind inacceptabila urmare a faptului ca la Situatia economico-financiara (pct. IV.3), precum si cerintele de la Capacitatea Tehnica si Profesionala (cap. IV, 4.4) din fisele de date ofertantul nu a prezentat documentele solicitate. Ca urmare, in conformitate cu art. 81 din HG 925/2006, comisia a respins oferta ca fiind inacceptabila“, a explicat la vremea respectiva oficialii Consiliului Judetean.
Deschiderea ofertelor in cazul licitatiei pentru executia pistei de decolare-aterizare de 3.500 de metri a Aeroportului International Cluj-Napoca a avut loc in data de 5 octombrie, singura oferta depusa fiind cea a firmei Romstrade SRL, desi in jur de 75 de societati au ridicat documentatia de atribuire.

113,6 milioane de euro este oferta Romstrade

Romstrade a oferit suma de 113,6 milioane de euro, fara finantare si fara TVA, mai mica cu aproximativ 6,4 milioane de euro fata de estimarea initiala a Consiliului Judetean, care ajungea la 120 de milioane de euro. Suma acopera constructia intregii piste, care a fost impartita pe mai multe etape si care include, printre altele, si sistemul de balizaj, bretele de legatura, cale de rulare si plaforme. Durata pentru realizarea lucrarii complete este de 4 ani, insa Romstrade a propus un termen de 9 luni pentru primul contract subsecvent, care presupune finalizarea pistei pina la lungimea de 2.100 de metri. In total, contractul presupune incheierea a sapte contracte subsecvente pentru etapele de lucrari, oferta financiara fiind formulata pentru toata lucrarea. Romstrade a venit cu o propunere de 12,2% privind dobinda anuala efectiva pe care Consiliul Judetean trebuie sa o achite. Durata creditului furnizor este de 12 ani, fiind stipulata si o perioada de gratie de 2 ani. Astfel, administratia judeteana ar trebui sa plateasca in termen de 14 ani atit suma propusa pentru lucrare, cit si dobinda si TVA-ul.

Cine este Romstrade?

Firma Romstrade este detinuta de patronul companiei aeriene low-cost Blue Air, Nelu Iordache (76%), si de Gheorghe Cruceru (24%). Cifra de afaceri a companiei pe anul 2009, care are 1.300 de angajati, a fost de 268 de milioane de euro.
Firma a carui actionar majoritar este Nelu Iordache a contractat o lucrare pentru realizarea unui tronson de 35 de kilometri de autostrada in Irak. In ceea ce priveste lucrarile pe aeroporturi, Romstrade a efectuat reparatii capitale la pista de decolare-aterizare si calea de rulare Delta a Aeroportului International Baneasa, intre anii 2004-2009, iar intre anii 2007 si 2009 a lucrat la pista decolare-aterizare pentru avioane usoare la Aerodromul Strejnic Ploiesti.
La ora actuala, Romstrade executa lucrari de modernizare a Aeroportului International „George Enescu“ din Bacau, termenul de finalizare a lucrarilor fiind anul 2011.


Sursa: MonitorulCj.ro


Inscrie-te in: Catalogul Firmelor din Romania


Actualitate Financiara


Sursa ta zilnica:Info Oradea si Judetul Bihor
Curs valutar:
Alte stiri:Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti