Știri locale pentru Cluj-Napoca
CLUJ-NAPOCA ONLINE
Informatii despre Cluj-Napoca și jud. Cluj
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:Trichinela electoralis : Judetul Cluj
Jo 15 mai 2008 14:05:34 +0300


Calin Platon prefectul Clujului
Judetul Cluj : Alexandru Duma, invinovatit din pricina unui medic veterinar neexperimentat

Fostul PNL-ist Calin Platon, prefectul Clujului, a aruncat ieri greseala unui doctor veterinar neexperimentat din Gilau in curtea directorului DSVSA, Alexandru Duma, membru PD-L. Platon cere demisia de onoare a sefului DSVSA pe motiv ca zeci de persoane s-au imbolnavit dupa ce au consumat carne de porc infestata cu trichineloza.

Greseala individuala


Prefectul Platon acuza managementul DSVSA
Zeci de persoane din comuna Gilau s-au imbolnavit dupa ce au consumat carne infestata cu trichineloza. Carnea a fost supusa analizelor de un doctor fara experienta, care a primit atestatul de medic veterinar in urma cu putin timp din partea Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Cluj. Alexandru Duma, directorul DSVSA, este acuzat de prefectul de Cluj, Calin Platon, pentru imbolnavirea celor 50 de persoane din comuna clujeana, lucru care l-a facut pe reprezentantul Guvernului in Cluj sa ceara demisia de onoare a sefului Directiei Sanitar-Veterinare. „Ii voi cere sa isi dea demisia, avind in vedere activitatea dinsului si modul de gestionare a DSV, in special in ultimele 6 luni“, sustine Platon. Replica lui Duma a fost mai calma decit declaratiile prefectului, acesta declarind pentru monitorul ca „ce s-a intimplat este o culpa profesionala a doctorului veterinar din Gilau, care a participat in urma cu ceva timp la o instruire pe aceasta tema“. Conform lui Alexandru Duma, „actul realizat de acel doctor are o responsabilitate profesionala“, astfel incit DSVSA va recurge la sanctionarea medicului veterinar. Seful veterinarilor nu exclude ca acuzele lui Platon sa fie parte a unui conflict politic, deoarece Prefectul Clujului a fost membru PNL, iar Duma face parte din PD-L.

11 persoane internate

Calin Platon a declarat ca 11 persoane au fost deja internate si alte citeva zeci se afla sub observatie medicala, dupa ce au consumat carne infestata cu trichinela spiralis de la un porc sacrificat. „Cazul respectiv va fi anchetat si vom identifica persoana care a gresit in aceasta situatie“, a spus Duma. Din aceeasi carne au mincat si alte persoane din judetele Mures si Sibiu, lucru care a facut ca Prefectura Clujului sa alerteze institutiile din judetele respective. Calin Platon s-a aratat dezamagit de faptul ca in luna decembrie a avut loc un caz asemanator in judet, unde mai multe persoane s-au imbolnavit din cauza carnii de porc infestate cu trichineloza. „Asteptam ca, asa cum am dispus inca de la cazul de trichineloza din decembrie, activitatea DSVSA de control al medicilor veterinari, de control al aparaturii cu care acestia lucreaza, de control al responsabilitatii pe care medicii veterinari in momentul in care elibereaza un buletin de analiza sa fie mult mai eficienta, adica sa nu se intimple astfel de cazuri. Este absolut nepotrivit, nu este normal ca ele sa se intimple“, a mai adaugat prefectul.


Monitorul de Cluj : Judetul Cluj


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group

Trichinela electoralis : Judetul Cluj
Curs valutar:
Alte stiri:Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti