Știri locale pentru Cluj-Napoca
CLUJ-NAPOCA ONLINE
Informatii despre Cluj-Napoca și jud. Cluj
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:Sprijin financiar pentru afaceriste : Stiri Cluj
Mi 04 iun 2008 12:34:04 +0300


Sprijin financiar pentru afaceriste : Stiri Cluj
Stiri Cluj : Femeilor din domeniul afacerilor li se pregateste un proiect avantajos

Femeile cu initiativa de afaceri din judet pot beneficia de credite speciale de pina la 100.000 de euro pentru a porni sau dezvolta o afacere.


Femeile de afaceri din judetul Cluj pot obtine sprijin financiar de pina la 100.000 de euro
Un program care isi propune sa sprijine si sa dezvolte afacerile initiate de femei va fi prezentat saptamina viitoare la Cluj. Proiectul are in vedere oferirea unor credite cu dobinda speciala, prin care afaceristele din judetul Cluj au sansa de a porni o afacere de la zero, iar cele care au initiat deja una vor putea afla cum sa o dezvolte. Programul se desfasoara la nivel national si este implementat de EximBank Romania si Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale (MIMMCTPL). Specialistii din cadrul celor doua institutii vor prezenta modalitatile de finantare marti, de la ora 9, la hotelul Opera Plaza din Cluj-Napoca. Principalul criteriu de eligibilitate pentru accesarea acestui produs bancar este ca Intreprinderile Mici si Mijlocii (IMM) care aplica sa aiba actionari majoritari femei sau sa fie administrate de femei care au calitate de actionar.

Programe pentru afaceriste

Creditul pentru femeile antreprenor, pus la dispozitie de EximBank, ofera un produs special cu dobinda subventionata cu 5 puncte procentuale si fixa pe toata perioada derularii finantarii. Astfel, IMM-urile cu actionariat majoritar feminin pot obtine finantari de pina la 100.000 de euro de la Banca de Export-Import a Romaniei prin noul produs de finantare destinat afaceristelor. Sumele de bani sint acordate pentru investitii in echipamente si utilaje, capital de lucru, proiecte de start-up si extindere sau dezvoltarea afacerii, pe o durata de pina la 5 ani. Prioritatea la accesarea fondurilor o vor avea femeile din mediul rural, minoritati etnice si medii sociale defovarizate, insa la program pot aplica in aceeasi masura si femeile care au virsta peste 18 ani si studiile liceale finalizate. Un alt program al MIMMCTPL se adreseaza tinerilor sub 35 de ani, inclusiv femei, prin care acestia sint incurajati sa-si deschida sau dezvolte afacerea. Fondurile sint nerambursabile si au o valoare de 6.000.000 de lei. O tinara sau un tinar intreprinzator clujean poate obtine o suma totala de 600.000 de lei de la minister pentru a-si pune in practica proiectul. Din valoarea totala a acestuia, 50% este contributia proprie.


Monitorul de Cluj


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group

Sprijin financiar pentru afaceriste : Stiri Cluj
Curs valutar:
Alte stiri:Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti