Știri locale pentru Cluj-Napoca
CLUJ-NAPOCA ONLINE
Informatii despre Cluj-Napoca și jud. Cluj
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:Festivitatile de absolvire, mofturi foarte costisitoare
Ma 06 mai 2008 15:20:19 +0300


Festivitatile de absolvire, mofturi foarte costisitoare
Organizarea festivitatilor pentru studentii care absolvesc facultatea a devenit o afacere garantata pentru firmele specializate ...

Organizarea festivitatilor pentru studentii care absolvesc facultatea a devenit o afacere garantata pentru firmele specializate in astfel de evenimente. Tinerii absolventi vin la festivitate fara sa-si mai bata capul cu tot felul de chichite administrative.

Festivitati americane pe bani romanesti


Modelul american ii fascineaza pe studentii clujeni
8.000 de lei costa organizarea unei festivitati de absolvire pentru o promotie de studenti clujeni. Suma este calculata pentru o medie de circa 200 de studenti per promotie. Suma se poate tripla, insa, in cazul facultatilor ale caror specializari au fost studiate de cite 500 de studenti. Practic, un singur student trebuie sa scoata din buzunar aproape 100 de lei, aici intrind inchirierea robei, cumpararea tocii, tiparirea diplomelor si a invitatiilor, precum si filmarea evenimentului.
In ultimii ani, organizarea acestor evenimente este realizata, cel mai adesea, de firme specializate in amenajarea spatiilor festive. „Mult mai frumos e peisajul organizat de cei care stiu sa faca asta decit de noi ori de profesori. E ziua absolvirii si e normal ca totul sa fie perfect“, spune Iulia, studenta in an terminal la Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor din cadrul Universitatii „Babes-Bolyai“. Cea mai buna prietena a sa, care ii este si colega, viseaza cu ochii deschisi la festivitatile in stil american. „Ati vazut in filme cum arata festivitatile? Pai asa trebuie sa fie si la noi, ce conteaza citiva bani in plus? Doar e ultimul an“, declara aceasta. Dincolo de mofturile cu parfum de film de Hollywood, un argument puternic pentru angajarea de firme specializate il reprezinta faptul ca studentii renunta astfel la multe batai de cap in prag de licenta.

„Avans de 40%“

Oricum, gasirea firmei celei mai bune si propunerea temelor preferate pentru crearea diplomelor si pentru amenajarea spatiului de desfasurare a festivitatii cade in atributia unui comitet de initiativa din rindul promotiei. Pe forumul anului 3 Jurnalism din cadrul Facultatii de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii se dezbat din greu problemele legate de organizare si mai ales detalii privitoare la preturi, la firma organizatoare, la filmare si la data pina la care se plateste avansul. Studentii jurnalisti au scapat destul de ieftin: fiecare absolvent este nevoit sa scoata din buzunar un total de 60 de lei pentru toca, roba, diplome, invitatii, cameraman si sonorizare. Un mesaj postat de Ioana Babos, sefa de an a studentilor din anul 3 al sectiei Jurnalism, spune ca „trebuie platit un avans de 40%. In total trebuie sa platim aproximativ 60 de lei, nu pot sa va dau insa un pret exact pentru ca acesta depinde de numarul studentilor care participa la festivitate“. Studentii care s-au oferit sa ajute la organizarea festivitatii „culeg“ masurile pentru toca si roba de la toti colegii si, de asemenea, string banii de la fiecare in parte.

Portofoliu de peste 100 de facultati!

06_jos2_fest_text.jpgFirma clujeana Ilea&Barciuc are un portofoliu de nu mai putin de 112 facultati pentru care a organizat cel putin o festivitate. Afacerea consta in crearea tocilor, care sint vindute studentilor, si a robelor, care sint doar inchiriate. Conform reprezentantilor companiei clujene, „seful de an ia legatura cu firma, se stabilesc numarul si tipul serviciilor necesare, dupa care se intocmesc de catre absolventi listele complete si se stringe un avans de 20 de lei de persoana“. Dupa ce contractul este semnat de cele doua parti si se plateste avansul, tocile sint livrate la destinatie, iar robele care se inchiriaza se primesc cu doar 1-2 ore inaintea cursului festiv.


Monitorul de Cluj


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group

Festivitatile de absolvire, mofturi foarte costisitoare
Curs valutar:
Alte stiri:Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti