Știri locale pentru Cluj-Napoca
CLUJ-NAPOCA ONLINE
Informatii despre Cluj-Napoca și jud. Cluj
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:Exceleaza la olimpiade : Stiri Cluj
Mi 07 mai 2008 12:05:06 +0300


Exceleaza la olimpiade : Stiri Cluj
Stiri Cluj : Elevii clujeni, tot mai premiati

Desi Clujul se poate lauda cu rezultate exceptionale la concursurile nationale, scolile din judet se confrunta cu o scadere a numarului de elevi. Cu toate acestea, in urmatorii ani, autoritatile se asteapta la o revigorare a natalitatii, care se va simti si in salile de clasa.


Elevii clujeni au rezultate exceptionale la concursuri si olimpiade
Conform celor mai recente statistici furnizate de catre Inspectoratul Scolar General, desi numarul elevilor de liceu este si va fi, in urmatorii 2-3 ani, intr-o continua scadere, numarul partincipantilor la olimpiade si al elevilor clujeni premianti la astfel de competitii este in continua crestere. „Sint unele discipline unde numarul elevilor e in scadere, in marea lor parte stiintele. In schimb se poate observa o crestere a celor interesati sa participe la olimpiadele de limbi straine, in special engleza“, a declarat Mircea Dragos, directorul Centrului de Excelenta din Cluj. Astfel, judetul nostru se poate lauda cu nu mai putin de 292 de elevi calificati la etapa nationala. Dintre acestia, 26 au luat primul loc pe tara, marea majoritate, respectiv 22, la discipline vocationale. Conform estimarilor lui Dragos, in acest an se va depasi numarul de premii inregistrat anul trecut.
La rindul sau, inspectorul scolar general, Hadrian Arion, a declarat ca, desi in ultimii ani numarul elevilor a fost intr-o continua scadere, in perioada urmatoare se va inregistra o crestere in rindul acestora, pe fondul unei revigorari a natalitatii. „Inca vreo 2-3 ani va continua sa scada numarul elevilor, dar exista o revigorare a natalitatii care se va simti si in salile de clasa dupa aceasta perioada“, a spus Arion, care a precizat ca in fiecare an se inregistreaza cu cite 200-300 de elevi mai putin si ca efectul se simte cel mai puternic in zonele rurale. Conform acestuia, in Romania se inregistreaza un fenomen atipic comparativ cu restul tarilor din Uniunea Europeana, intrucit marea majoritate a elevilor urmeaza mai degraba scoli cu profil teoretic, numarul acestora atingind valoarea de aproximativ 60%.


Monitorul de Cluj : Olimpiada Cluj


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group

Exceleaza la olimpiade : Stiri Cluj
Curs valutar:
Alte stiri:Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti