Știri locale pentru Cluj-Napoca
CLUJ-NAPOCA ONLINE
Informatii despre Cluj-Napoca și jud. Cluj
TOTALnet Media Group
Google:
Parteneri:

Publicitate:Cale intoarsa pentru dosarul de santaj in presa : Judetul Cluj
Vi 09 mai 2008 11:00:04 +0300


Gazeta“ se intoarce pentru documentare
Judetul Cluj : „Gazeta“ se intoarce pentru documentare

Dosarul „Gazeta“ se intoarce in miinile procurorilor pentru refacerea urmaririi penale in cazul inculpatilor din cel mai mare scandal mediatic din ultimii ani. Judecatorii Tribunalului Braila au considerat ca procurorii clujeni au facut o treaba „de mintuiala“ in acest caz.

Decizia braileana, suspectata la Cluj


Procurorii bucuresteni sint chemati de catre instanta braileana sa refaca materialul de cercetare intocmit de Mircea Hrudei
Magistratii Tribunalului Braila au decis miercuri sa trimita dosarul „Gazeta“ inapoi in miinile procurorilor Directiei de Investigare a Infractionalitatii de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Bucuresti, pentru ca acestia sa refaca urmaririle penale impotriva celor noua acuzati in acest dosar. Cu toate ca dosarul a fost instrumentat de procurorii de la DIICOT Cluj, potrivit legii, acestia nu mai pot avea nimic de-a face cu o noua documentare in acest caz. Motivul il reprezinta exceptiile invocate de aparatorii inculpatilor, care privesc nulitatea tuturor actelor de urmarire penala pina la data aducerii la cunostinta a invinuirii.
Procurorii clujeni care s-au ocupat de caz sustin, insa, ca decizia brailenilor este una nelegala si netemeinica. „Dosarul se afla pe rol la Braila de acum un an si jumatate, iar pina acum nu s-a citit actul de sesizare. Mi se pare o perioada extrem de lunga in care nu s-a facut nimic, iar in ceea ce priveste admiterea exceptiilor care la Cluj au fost respinse de fiecare data nu pot sa spun decit ca a fost opinia Tribunalului Braila“, a declarat pentru monitorul procurorul Mircea Hrudei, seful Serviciului Teritorial Cluj al DIICOT si unul dintre cei care au instrumentat dosarul „Gazeta“. El a mai precizat ca imediat dupa citirea deciziei instantei brailene s-a depus recursul impotriva masurii de trimitere a dosarului la Bucuresti, recurs care va fi judecat de magistratii Curtii de Apel Galati.

„Ma simt excelent“

De cealalta parte, Liviu Man, directorul trustului de presa „Gazeta“, se declara extrem de multumit de decizia Tribunalului Braila prin care i se ridica si orice masura asiguratorie in ceea ce priveste bunurile personale. „E o decizie in raport cu adevarul. La Cluj primeam sentinta inainte de a fi judecati, din cauza presiunii care se punea din partea presei“, a declarat Liviu Man pentru monitorul. Man ii considera in continuare vinovati pentru dosarul „Gazeta“ pe procurorii DIICOT Mircea Hrudei si Daciana Deritei, la care se adauga si comisarul Toma Rus, seful Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj pe vremea cind a fost instrumentat dosarul. El a mai marturisit pentru monitorul ca exista noua dosare la Strasbourg impotriva statului roman care acuza modul in care s-au derulat cercetarile in cazul „Gazeta“.


Monitorul de Cluj


Sponzorul acestui articol : TOTALnet Media Group

Cale intoarsa pentru dosarul de santaj in presa : Judetul Cluj
Curs valutar:
Alte stiri:Web-Top.ro ::   Firme in Romania, Expozitie Virtuala, Oferte de Afaceri, Lista firmelor romanesti